1 mars 2022

Att vara sparsam och påhittig - gör livet lite rikare!

 


I kväll har jag deltagit på Ekomodernisternas seminarium om matsvinn med Åsa Sandberg från Too good to go.

Vet du att: 
• att 11.000 ton mat slängs i våra matbespisningen varje år.
• i hemmen slänger vi ca 37 kg mat per person
• att slänga mat = slänga resurser. För att den ska produceras så krävs land, arbetskraft, gödningsmedel, vatten, bränsle och energi.


Vad kan vi göra? :
• Göra ett aktivt val
• Lita mer på våra sinnen, som smak och lukt för att avgöra om den går att ära. Datummärkningen blev lag 1985.
• Planer dina inköp och måltider
• Förvara rätt
• Ta tillvara på resterna.
Källa,: Åsa Sandberg, Too good to go


Att ha möjligheten att sitta på Tekniska museet och vara med på ett online-seminarium någonstans i Sverige eller världen - känns som att det är viktigt. Att sprida och dela med sig av kunskap. Jag hoppas att arrangemang, som Almedalsveckan har förstått detta. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar