20 juni 2009

Almedalen 2009 på webben!

Förra året häpnade vi av hur få organisationer, partier och företag som under Almedalsveckan använder sig av att sända via webben och att även kommunicera på detta sätt. Av ca 260 organisationer var de f'ärre en 10 som websände!

När vi 1 vecka innan Almedalen 2009 undersöker hur många av de 1040 anmälda arrangemangen, som har tänkt att "direktsända" över internet är antalet 55 därav 8 från de politiska partierna.

Jag trodde hela tanken med Almedalen är ju att nå ut med sina budskap och varför används då inte internet som medium för att öka sin publik skapa delaktighet via nätet och demokratisera arrangemanget?

Under denna vecka kommer det att vara många arrangemang om partiernas program, klimatet, miljön, energi, hållbar utveckling, lärande och framtidens skola, men tyvärr endast i lite omfattning för resten av Sverige som inte är i Almedalen - det är nästan så att man kan tro att det som sägs i Almedalen ska stanna i Almedalen -men så kan det ju ändå inte vara!

Att inte alla far till Gotland är ju bra dels för att det inte finns tillräckligt med plats, men det vore ju bra för miljön och för demokratin om vi gjorde det möjligt att följa och interagera från andra platser i Sverige. Vi talar ju så mycket om att använda den nya tekniken, men använder vi den? Inte i Almedalen i alla fall!

Även om jag hade föredragit att vara i Visby och inhämta kunskap, nätverka och skratta, så blir jag lite orolig av att så många viktiga företag, organisationer och partier så lite använder den teknik vi säger att vi är så bra på ICT! Användningen lyser med sin frånvaro!

Under veckan kommer undersökas vilka TV-media som kommer vara där och bevaka och i vilken omfattning de kommer sända?



-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar