17 december 2018

KLART JULLE SKA VARA MED !


På morgonen hörde jag för första gången om Julle. Han är i dag 10 år, men när han var 8 år fick han inte vara med i Veberöds fotbollsklubb (Veberöd AIF) längre - då hade han spelat sedan han var 6 år! Han är född i en flickas kropp, men ser sig själv som kille!

Veberöds AIF har värdegrunden: Respekt, Ärlighet, Ödmjukhet, Föredöme. Vad bryter de inte mot här? Inte lever de sin värdegrund i alla fall. 

Jag håller på att bli lärare och är vikarie på en del skolor i åldrarna 6-15år. För alla åldrar så är hur vi ska behandla varandra mycket viktigt! De förstår eleverna även om det blir fel i bland löser vi detta! Vi som vuxna har ett stort ansvar att vara förebilder!

Julle var med i TV4 i somras och berättade sin historia, men inget har hänt! I kväll kommer detta att behandlas i TV4 Kalla Fakta!

Jag talade med Anders Hübinette, som är chefsjurist på Svenska Fotbollförbundet och jag tror att han förstod allvaret i det hela. Det är för mmil klart att inte Svenska Fotbollsförbundet lever upp till sin egen värdegrund.  


Nästa samtal gick till Peter Mattsson, idrottschef på Riksidrottsförbundet. Han skulle in på mötet, men fick i stora drag veta vad jag tyckte om Svenska Fotbollsförbundets arbete. (Han ska ringa mig - och jag tror han gör det).


Sedan så ringde jag Folkhälsominister Annika Strandhäll, eller hennes assistent, som är en trevlig småländska från Kalmar. Hon gav mig namnen på två sakkunniga som jag fick telefonnummer till. Alla skulle vara på möte fram till 10.00. Annika Strandhäll är också Idrottsminister. Hoppas att de tar upp Julles fall! 

Så här ska det inte få gå till! På Riksidrottsförbundet första sida ser jag "Svensk idrott - Världens bästa" och "Inkluderande" - smaken blir fadd när jag ser detta! Riksidrottsförbundets värdegrund!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar