11 maj 2014

Sju veckor kvar - till "åsiktsfestivalen" Almedalen!Över 1700 arrangemang och 7 veckor kvar till Almedalen 2014 - en händelse jag ser i fram mot varje år. I år har jag inga inplanerade aktiviteter, som jag ansvarar för! Så vill du ha hjälp och engagera mig, som har varit de senaste 5 åren där (även tidigare). Stämmer våra värderingar överens och ni gillar min profil så kan vi arbeta tillsammans.

I år så är det supervalår och jag tror att de under veckan kommer att vara över 2500 arrangemang, vilket i så fall skulle vara rekord!

Tänk på att det är viktigt att göra arrangemanget tillgängligt för hörselskadade, synskadade och personer som inte har möjligheten att vara där! Tag chansen - spela in och/eller direktsänd över internet - så att du har möjlighet att få spridning i sociala medier (känns lite konstigt att skriva sociala - för det är naturligtvis att vara där!).

Har du aldrig varit där rekommenderar jag dig verkligen att ta chansen! 

Nu till Almedalen 2014 som 1762 arrangemang anmälda (04/05/14).

Fördelningen ser ut så här mellan dagarna:
29/6   söndag   Socialdemokraterna         84 arrangemang
30/6   måndag  Kristdemokraterna         338
1/7     tisdag      Sverigedemokraterna   415
2/7     onsdag    Miljöpartiet                  417
3/7     torsdag    Moderaterna               336
4/7     fredag     Vänsterpartiet             126
5/7     lördag      Folkpartiet                   31
6/7     söndag     Centerpartiet               15

Från måndag till torsdag är 85% av arrangemangen och måndag till fredag 93%. 
Det börjar alltså att "götta" ihop sig! Hur många arrangemang hinner du på en dag? 14% av arrangemangen direktsänds på internet.
Fördelen med det kan ju tyckas självklar - ni når fler och kan förlänga kampanjtiden - med en long tail av tittare. 

21% är registrerade som Grönt Almedalsarrangemang, vilket innebär detta! Om du inte ska klara detta får du nästan anstränga dig som arrangör att göra fel!

Vissa har ansträngt sig att göra sina arrangemang mer tillgängliga för alla! 6% av arrangemangen teckentolkas och 15% av arrangemangen ligger i lokaler med hörselslingor.

Under denna vecka så minskar andelen direktsända på internet, Gröna arrangemang, antalet teckentolkningar och lokaler med hörselslingor!

Här finner du programmet uppdelat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar