7 maj 2018

Blev du klokare av partiledardebatten?

Har funderat en hel del av den paketering av förslag som kommer från der politiska partierna. Det talas om bonusar, bidrag, avdrag, subventioner, stöd, kvot, ... miljarden och lyft mfl. Detta gäller företag och branscher. Dessa termer är vanliga bland Allianspartierna. Men det handlar om samma pengar - skatte pengar! Vi borde alltid vara lika försiktiga med pengar. Som Ingvar Kamprad en gång sa - det är alltid lättare att göra av med andreas pengar!

MEN när vi kommer till privatpersoner är politikerna bland Allianspartierna inte så positiva. 


Centerpartiet är partiet för företagande, klimat/miljö och livsmedel. I förra veckan sade Riksdagen JA till gårdsförsäljning av alkoholhaltigadrycker av vin och öl. Detta öppnar bland annat upp för öländska odlare, bryggare och restauranger. Se verkligen fram emot detta.


Lyssnade på Jimmie Åkessons vårtal på Långholmen i helgen. Han nämnde inte företag och företagande med ett ord under hela talet.


Pengarna kommer ju från köpande och säljande av produkter, tjänster och tid! 


I går var partiledardebatten på Agenda - 2 timmar av politik - härligt!Sverigedemokraterna vill ju inte ha in några människor in i Sverige! De vill att de hindras genom att inte flyktingar och asylsökande inte släpps in i Sverige - ,men den rädsla och hat som SD driver fram kände jag under Jimmie Åkessons vårtal. Detta kommer att drabba turister, svenska medborgare och arbetskraftsinvandrare! SDs sympatisörer ser inte skillnad mellan dessa människor, vilket gör att de kommer att behandlas illa! Detta kan ge Sverige "a bad name!" "Sverige vänner"! Det är tanklöst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar