10 juli 2010

Almedalen 7/7



Varje morgon har jag vaknat till fågelsång och en härlig blå himmel som har visat vägen för mig ner till ett härligt välkomnande Visby. På kvällarna så har jag haft möjlighet att få sitta nere vid stranden och möta solnedgången, och reflektera.




Vet du att VI i Sverige har 400.000 giftiga utsläpp, som är potentiala hot mot våran goda vatten försörjning. Vi har 1.000.000 individuella brunnar, där du som husägare är ansvarig, som husägare att mäta kvaliteten. På Gotland är 10% av vattnet odrickbart pga bla saltvatten inträngning, 25% har anmärkningar för att användas som dricksvatten. Här på Gotland har vi på vissa platser dricksvattenbrist, tex på Fårö.



Under dagen så hade SIS Standardiserings Instutut två fantastiska föreläsningar om ISO 26000, en guide som kan hjälpa ditt företag att ta ett socialt ansvarare på ett välriktat och djupare sätt. Det andra seminariet var om en ISO standard där ett försök görs att få mer hållbara möten!



Anmesty International gav oss möjlighet att väcka valfri partiledare när det gäller frågor om mänskliga rättigheter. Skicka en e-post och få en "tatuering" av dem på armen.



































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar