5 april 2014

Vad är det för lag, som säger ...?

I dag var jag i en dagligvarubutik. Jag köpte en flaska - "Påskmust" - för 10 sek och så var det ju då den där panten på 1 sek?

Jag undrar varför det inte redan på hyllan står 11 sek - för jag som kund är bara intresserad av vad den kostar mig. När jag fråga personalen varför det är så så säger butiksbiträdet att det finns en lag som säger att det ska vara en uppdelning? Är det så? Vad heter då den lagen?

Jag tror att det är på detta sätt för att det är positivt för butiken! Denna uppdelning ökar möjligheten att jag tar denna burk eller flaska från hyllan, men inte är det någon fördel för mig som kund! Där emot är det positivt med retursystemet som gör att vi i Sverige har mycket bra återvinningsgrad på burkar och flaskor! Men Systemet har inte längre ett retursystem för sina flaskor, vilket i sig ar trist.

2 kommentarer:

  1. Tror att om man anger priset plus pant så blir det tydligt vad man kan få tillbaka när det pantas och därmed ökar antalet flaskor och burkar som återvinns.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kan se fördelen i detta rent professionellt att man tydliggör värdet på detta sätt. Men som konsument tror jag att jag skulle tycka det var bra att ha det inkluderat så att jag vet vad jag ska betala. - Kanske är det något jag har fått en "hand up" på :)

      Radera