16 juli 2011

Några av Sveriges bästa arrangörer och kluster byggare - En av Smålands hemlighet


Möbelriket Småland - med Johan Sjöberg (som fick medalj av Kungen i våras) och Anders från Lammhult och deras team är sådana som gör saker lätta! Jag kan bara bli imponerad av deras arbete! Det arrangerar Möbelriksdagen i början av januari varje år och får under julhelgen flera hundra komma till "lilla"Lammhult i mitten av Småland!
Under en dag har de mellan 15-20 personer på scenen, låter publiken och vi som följer via nätet komma till tals.
De arrangerar några av Almedalens mest spännande arrangemang och har förmågan att vid pågående seminarium - få arbetsgivarrepresentanter och fackrepresentanter att göra något tillsammans med dem! Hur många lyckades att gå från ord till handling på Almedalen?
Under 5 år så kommer möbel- och trävaruindistrin behöva anställa 9.500 nya medarbetare! Hur visar vi för ungdomar att industrin är en framtidsbransch som behöver dem?Författaren av boken LUCK, Johan Lange, sitter på innegården - blogg-oasen H12, som stöds och anordnas av Almega!


På eftermiddagen så fortsätter Möbelriket att "regera" i Almedalen och har ett samtal om kreativitet, innovationer, utbildningar mm.
Närvarande är Kristina Alsér, Landshövding i Kronobergs län - som har skapat ett innovationsrum på länsstyrelsen i Växjö!

Maud Olofsson gjorde sitt 10onde och sista framträdande på scenen i Almedalsparken. Det var ett känslomässigt och vasst tal - kanske det bästa som jag hört henne hålla!
Hon sa:
-"Vi vill se resultat. Men då måste vi ha mod!"

Hade hon inte avgått så skulle en av affischerna till valet 2014 kunnat ha sett ut så här:
-"Centerpartiet vill se resultat. Men då måste vi ha Maud!"


Visby är fantastiskt och solnedgångarna är något av det mest ro ingivande, vackra och inspirerande platser jag har varit på!
Hoppas att du också tar chansen att komma hit - brinner du för något finns möjligheter att finna spännande mänska på en ganska liten yta här!

Ett helt blogg-inlätt kommer att fokuseras på TEXx Almedalen, vilket var en ära att få vara med på i år och ett av de bästa arrangemangen tätt efter Möbelriket Småland.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar