19 augusti 2011

Vi har utbildat Linné, Karolina Klüft och Peter Jidhe!


Varje dag hem och från jobbet - går jag genom "lilla London"! Så befriande vackert och inspirerande!

Det gäller verkligen att fundera på hur och vilka mål man vill ha när man ska starta en alumni-förening!

Många har försökt- men få har lyckats! Chalmers har 12.000 medlemmar, KTH har 10.000 och Handelshögskolan i Stockholm 2.000 alumnimedlemmar!

Många svenska universitet och högskolor har svårt att behålla kontakten med sina gamla utbytesstudenter när det lämnar Sverige! Vissa undrar man om hur det försöker! Att i efterhand försöka få tag på dem kan vara ytterst arbets samt och kostsamt!

I en alumni-förening gäller det att alla känner sig välkomna! Det är ett systemmatiskt arbete där universitetet måste ta en aktiv del.

Vilka aktörer kan ha nytta av en alumni-förening: nuvarande studenter, universitetet, kommunen/staden, näringslivet och regionen, samt alumnerna.


* Studenterna har i de bästa av världar - möjligheten att få kontakt med näringslivet, för att få in en fot på arbetsmarknaden, för att finna fallföretag för uppsatser, för att diskutera utbildningsfrågor och få tips.

* Alumnerna - möjlighet att lätt återuppta och ta kontakt med goda vänner och nya kontakter, en plattform till fortbildning, finna studenter för att arbeta extra, göra uppsats uppdrag, finna nya uppdrag och tjänster.


* Universitertet - få in externa föreläsare från näringslivet, marknadsföra fortbildningar mot alumni, styrka samarbete med kommunen och näringslivet.

* Näringslivet - rekrytering av nya medarbetare, finna nya kunder, bollplank med personer av med olika erfarebheter och nya möjligheter.

* Kommunen - kunna marknadsföra sig som företagarstad, bästa-alternativet som arbetsmarknad för de som lämnat staden, få studenter att känna sig hemma i staden, få alumner att vilja vända tillbaka, utveckla projekt.

Det är viktigt att alla ingående parter får ut något av samarbetet och har kul när vi träffas! Det måste ge någonting att fylla i sina uppgifter för att detta ska kännas relevant! För mig räcker det att andra har möjligheten att nå mig!, men visst skulle även jag kunna ha möjligheten att kontakta er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar