4 maj 2021

Att lära sig av andra, men ta eget ansvar!

I går arbetade jag i en årskurs 3:a och vi skrev dikter och arbetade med stavning av namn och prepositioner. Sedan förberedde jag en aktivitetsbana med 36 uppgifter runt några hus. För att dessa kontroller skulle vara möjliga att hitta igen var jag tvungen att göra en karta. Det visade att tre stationer krävde hjälpmedel som tärningar, hopprep och lärare.

Vi var tre tre vuxna inblandade i att skriva frågorna, placera ut kontrollerna, göra karta, genomföra aktiviteten och att samla in hjälpmedel och stationerna. 

På eftermiddagen så åkte jag till en gymnasieskola där jag skulle ha ett matematikprov, men det hade nog blivit någon form av missförstånd så bara en elev dök upp. Det blev istället stödundervisning för den elev som dök upp.

Därefter åkte jag till Thorhildsplan för att lämna in min deklaration, men alla inlämningsställen hade tagits bort så jag fick åka vidare.

Jag besökte Everyday Toastmasters där jag hade rollen, som Evaluator Table Topics.

Table Topics är ett oförberett tal under 1-2 minuter. Frågan jag fick var: "Kaffe eller te?". Med fördel så tar man 30 sekunder som man har för att lägga upp talet i tystnad. Hur ska jag inleda? Hur ska jag sluta? Alltså en början, historian och ett slut, Det glädjer mig att jag fick komplemanger för mitt Table Topics och att jag tar tar plats genom att vara den förste som ställer mig upp för att hålla det första av åtta Table Topics. Jag hade 5-7 minuter att göra min utvärdering av de andra Table Topics-talarna. Jag vet att jag måste bli bättre på att ge råd om hur andra kan förbättra sina Table Topics. Jag är duktig på att lyfta fram vad andra gör bra. Jag fick också komplemanger av min förmåga att använda mig av humor. I går hade vi två förberedda tal, ett om: "Hur jag kan vara mindre självkritisk som entreprenör", det andra "Vad jag har använda från Operan för att utveckla min kommunikationsförmåga".

På kvällen skulle jag ta mig till Solna strandväg 10 för att lämna in min deklaration. Eftersom jag var vid Odenplan så tog jag Pendeln till Solnastation, men det visade sig inte vara rätt "Solna" utan att detta ligger vid Sundbyberg. Alla dessa "Solna"!

Det var bara att ta Tvärbanan till Sundbyberg och att sedan gå vidare till Solna strandväg 10. 600 meter, men det visade sig ligga på andra sidan av ett berg som jag fick bestiga två gånger.

I går lärde jag mig att vara noggrannare med att lyssna, stämma av och planera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar