8 juni 2012

Kanske en av 2000-talets mest intressanta böcker! ... viktigast!

Det handlar inte om att vara bleka kopior och
att ha koll på siffrorna - Sverige satsar 3% på
Forskning och utveckling - inte 4% som vår Forskning-
och utvecklingsminister.

Var på releasen av "Forskning - till vilken nytta", Vinnova och Samhällsförlaget - vilken bok och vilka viktiga frågor! Dessa står nog över de flesta av de frågor vi normalt diskutera i den vardagliga debatten - får hoppas att de som skriver   "Forskning och innovationspropositionen" och "Innovationsstrategin" läser denna bok och låter sig inspireras.

Ska Alliansen hänga med Löfvén och co - så gäller de att dessa har mycket av vad som tas upp i denna bok. I denna har företagsledare, forskare, entreprenörer intervjuats - här finns källor till kunskap. Får allt hoppas att Alliansen tar rygg ... och de gjorde de kanske nu när de åkte på Framtidsturné till Göteborg.

Fick också veta varför vi har denna "stuprörsmentalitet" på departementen. Statsrådsberedningen består av Stadsminister, statsråd från de fyra departementen, talskrivare, brevsvarare, mediehanterare, reseplanerare - men ingen direkt sakkunskap - vilket kan vara ett problem, som Hans Bergström lyfter fram i sin bok: "Vem leder Sverige mot Framtiden?"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar