27 mars 2011

Earth Hour fick mig att tänka till!

Jag har tänkt en hel del på vad som inträffade under gårdagen har fått mig att tänka en del!

Jag bestämde mig för att köpa en frukost på MAX på Vasagatan. Killen innan mig hade en kopp som var stor som en stor Coca Cola och han fylde den, vilket gjorde att det tog lite tid för kaffeautomaten var inte helt fungerande. Men han hade haft ett ytterst tufft liv och var sliten. Varför jag valde att bara står och lungt invänta min tur.

Jag har problem med att fylla mina två koppar och ber därför paret bakom mig om de ville säga till i kassan. Då säger den äldre mannen som var pråpert klädd: - "Om det inte passa så kan du gå". Jag bara tittar av häpnad på honom. -"Du är från Småland va? Som Juholt", säger han! ... och som Kamprad säger jag! "Kamprad är från Tyskland" säger han. Jag vet ingen mer Småländsk än Kamprad, säger jag. " Kommer du från Jönköping", säger han. Nej, jag kommer från Växjö! "Jag känner Bo Frank men jag har bytt parti - och så säger han något på tyska".
Jag förstår vilket parti han vill att jag ska associera till. Jag säger bara att jag verkligen beklagar detta och går där ifrån. Jag hade verkligen tänkt att ge de äldre paret kopparna kaffe och fylla upp två nya, men min lust till detta försvann fullständigt efter hans bemötande. Jag går till kassorna för att finna lock till kopparna. Efter en stund kommer damen fram och är riktigt otrevlig mot personalen och skriker att det är fel på kaffeautomaten. Jag bara tittar på henne??? När jag går förbi henne och säger att det var just det jag sa till henne och hennes vän, men det vore trevligt om de kunde bemöta personal och andra människor lite trevligare.

På eftermiddagen går vi till Kebab House på Sveavägen vid ABF-huset för att min vän var sugen på detta! När vi kommer fram i kön frågar jag en av killarna om de har något uttag för att kunna ladda mobilen vid bordet. Den blir TYST! ...jag är tyst? Så jag ställer frågan på engelska (för jag visste inte riktigt om de kunde svenska). Det fanns inte! När jag sedan förstod att båda talade svenska så tyckte jag att jag blev behandlad på ett mycket konstigt sätt!!! min mat lust var som bort blåst! När jag kommer ut ser jag att under "KEBAB HOUSE" står orden "kvalitet och service"! Dessa ord stämmer mycket bättre för Café 60 som ligger över gatan mitt emot! De är service-proffs och visa detta i handling!

Trots att en dag ute på Skansen och handlande på stan, väljer jag att vara med på Earth Hour på Kulturhuset som arrangeras av WWF med stöd av bl.a. Kulturhuset. Barbara från WWF berättar om att Earth Hour startades i Australien 2007 av WWF Australien och att nu 134 länder är med. Det är värdens största klimatmanifestation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar