2 mars 2011

Varför gör jag det egentligen?

De som har följt min blogg har säkert uppmärksammat att jag är på en hel del seminarium och bokreleaser!? Varför gör jag då det och inte lägger min tid på annat viktigt som att se på TV och tränar?

Jag ser det som gymnastik för hjärnan att:
1) Min morfar sa en gång till mig att "-Du ska försöka att vara där ingen förväntar dig att vara och det tänker jag på ofta och försöker leva efter det också. Om du hade sagt att jag hade varit på en föreläsning om "I terrorns tid - rättegången som skakade apartheid" på ABF till någon som gick med mig i grundskolan och gymnasiet - hade de säkert trott att du skojade! Men så ÄR det! Jag drivs av en kunskapstörst, att få tillgång på argument från förstahandskällor och att få ämnen sakligt belysta.

2)Böcker är också billigare på en pressrelease - "I terrorns tid" kostade -16% i jämförelse med om jag köpt den på Adlibris on-line och jag kan gå hem och läsa den direkt och därmed fortfarande ha författarens egenberättelse i färskt minne!

3) En gammal kollega sa till mig en gång när vi gjorde intervjuer för Pilens Affärsutveckling AB " - att människor som besöker bibliotek övervägande är trevliga!" Det tycker jag mig allt mer har fått bekräftat och det gäller oftast också de som besöker bokreleaser". Jag har förmånen att träffa många sp¨nnande människor!

En bonus är att jag får direktkontakt med författare, förlag och organisatörer.

Ett tips jag vill ge dig är att - om du bor i Stockholm tar möjligheten att besöka tex bokreleaser eller kvällsseminarium på Timbro, FORES eller ABF! Det mest imponerande föreläsningsprogramet i kvantitet har ABF - Göran Eriksson på ABF är en förebild med sin förmåga att få ABFs lokaler att sprudla av aktiviteter - alla dar i veckan.

Så ta tag i det nu och boka in en aktivitet under denna eller nästa vecka! Naturligtvis vore det trevligt om du kunde skriva några rader om DIN upplevelse här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar