20 april 2012

"En Fiende är den som tänker annorlunda!"

"En Fiende är den som tänker annorlunda" - smaka på det titeln och vad den skulle innebära där du är och verka!

"Att tillsammans med sex vänner bygga en flotte och sedan färdas på floden Saale i Thüringen i två dagar. Det räckte för att man skulle hamna i Stasis blickfång i den Tyska Demokratiska Republiken (DDR) år 1986" - vill du veta vad som hände sen?

Besök ovanstående utställning i Europa Huset på 
Regeringsgatan 65 - den beskriver något som är något av det allra vidrigaste jag kan tänka mig! Men hur långt ligger Facebook och kopplade applikationer Erich Mielkes verk om fb är i orätta händer eller kommer dit? Se denna utställning och ta del av utställningskatalogen. Du kan få veta vad som som står om dig i Stasi-arkiven?

Visste du att 1989 vid Murens fall så var 91.000 fast anställda  för Stasi och 189.000 inofficiella medarbetare - vilken apparat - visst ryser man lite! När man tänker på Facebook när man går genom utställningen så är det svårt att inte tänka på konsekvenserna om Facebook kommer i orätta händer!

Jag kan lova dig att jag kommer tillbaka till detta för detta måste vi i ett samhälle våga diskutera för att det helt plötsligt inte ska vara sanning - en morgon vi vaknar!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar