15 maj 2012

En fantastiskt inspirerande kväll på Stockholmsmässan!


I går kväll samlades 800 av landets duktigaste UF-företagare, intresserade, lärare och 1000 företagare på Stockholmsmässan för att inviga SM i UF-företagande 2012.

Det var en fantastisk kväll, som bubblade av framtidshopp och förhoppningar.


Under kvällen så mottog UF-alumnin - Fredrik Bergström med företaget Creative Cards stipendium på 50.000 SEK - för sina designade "SL-kort".

I kategorin - Bästa Årsredovisning - vann förra årets deltagare, Framtidsblock UF, från Skåne.

I kategorin - Årets affärsplan - vann Hälsocross UF från Dalarna.

Våran Näringsminister, Annie Lööf, var där och invigde tävlingen och sa på frågan vad hon tycker är viktigt med Ung Företagsamhet:

-"Att få fram fler företag i Sverige. Att det blir lika naturligt att bli företagare som att bli anställd.

Ungefär 17% har möjligheten att driva UF-företag. Under en 10-årsperiod så startar 24% fd UF-företagare företag som har ca 3 anställda.
Här får du träffa några av UF-företagarna:
UF Kvällscafé H12 från Visby - har startat Visbys ända kvällsöppna café som de driver med mycket bra resultat i Visby.

Deras morotskaka med kaffe går inte av för hackor vill jag lova - samtidigt som killarna visar tecken på mycket stor servicekänsla.

De hyr på kvällen lokalerna av ett befintligt café.

MUST DRINK UF - säljer en underbart god äppelmust till besökarna av UF-mässan. Här kan du köpa flaskvis, presentförpackning eller i back - valet är ditt.

I montern fanns en av deltagarnas mycket charmige lillebror, som hade fått stränga förmaningar från sin stora syster - den lille killen var naturligt rolig och en riktig spexare, som säkert vi kommer att få se som deltagare om något år.



Dessa killar från Halland - säljer ved. De har en av de finaste montrarna på mässan, men konkurrensen är väldigt tuff i klassen - Bästa Monter - i år kan jag lova er!





GRIFFEL DESIGN UF - har gjort en enkel och genial idé kring en trend av att safta och sylta själva. De har skapat en yta med ett färgskikt, som de lägger på förbrukade burkar och flaskor. De är en av de UF-företagare, som arbetar med återanvändning under denna SM UF-2012 mässa!




Det är enkelt att med krita beskriva flaskans eller burkens innehåll och efter att innehållet är förbrukat är det bara att använda det igen och igen och igen!

Detta är verkligen en produkt som jag tror på och kommer att köpa några burkar och flaskor i dag.

Det fina i "kråksången" är att det bara är min egen fantasi, som sätter gränserna för vilket namn mitt innehåll får!




Egen designade bestick och servett hållare har detta UF-företaget CN  Holder UF från Värnamo Småland skapat.




Concret UF från Nyköping i Östergötland - som har designat sin betonglampa. En perfekt produkt som följer den pågående trädgård. och hem-trenderna.








Dessa deltagare kommer ifrån min gamla hemstad, Växjö. Här ser vi SIMPLECLEAN UFs monter - som säljer handskar med "inbyggd" rengörningssvamp. På bilden gästas det av några andra Kronobergare från Recycling IT UF.




Fantastiskt trevliga ljushållare i olika storlekar kommer från Tripp Trapp Trull UF. Denna produkt kan ses som en investering inför mörkare tider!






Golden Riptapes UF - design av bland annat Longboards.









De här Borås-killarna bygger och säljer måttanpassade badtunnor efter kundens önskemål. Den är vedeldad och den kan bli din för 9535 SEK!





Tjejorna i EcoDeco UF har bara inte ett häftigt företagsnamn. De har en genomtänkt miljötänk och är kreativa i sina skapelser. De säljer trämodeller som sedan kunden får klä! På bilden ser du en julbock! (Kanske skulle Gävle kommun kunna köpa en till varje invånare) och majstångsstomme.

Men dessa tjejer kommer med mera - det kan jag lova!

En fantastisk monter!



Madera Table UF säaljer "Bordet du inte pallar att vara utan"!








GlasDesign UF - var bara så inspirerande - hon skulle kunna sälja kurser i att designa dina egna glas också!











Rent concrete vad har ni att göra i dag som är viktigare än att inspireras av unga framtida företagare på Stockholmsmässan idag?


ÅK DIT - DU KOMMER ATT TACKA MIG!


SM Startsida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar