31 maj 2012

"Tjuvarnas marknad"? Är det så vi vill ha det?

Loreen - gör mig stolt och hon visar ett civilkurage som många herrar med makt visa brist på - i bland kanske det är svårt "när man simmar i smeten".

Sverige är tryggt, jämlikt, innovativt och vi bryr oss om varandra! Om du får problem så kan du få hjälp? - så hoppas jag verkligen det ska vara att bo i Sverige.

Men det är tufft att vara ung (25-40% arbetslösa), det är tufft att komma upp i åren, det är tufft att ha någon funktionsnedsättning och det är tufft att vara gammal.

Från 2005 och framåt så har det talats mycket om bidragsfusk för "vanliga" medborgare.

MEN nu har det krupit in ... sak efter sak efter sak ... som får mig att fundera. Hur vårdar våra ledare vårt förtroende!

FOLKSAM gav i dag och sålde sitt innehav i Lundin Petroleum efter att de tyckte att ledning och styrelse inte levde upp till god affärs sed.

SKANDIA - en skandal som har omskrivits och har fått utslag som inte kanske överensstämmer med vad folk i allmänhet tycker är rätt och riktigt!


SL och Structor - tas upp i ABC-nyheterna - en företagare, skomakare,  som har varit hyresgäst i 10-tals år hos SL - nu inför man "marknadshyror" - vilket innebär x5 i hyreshöjning. För en skomakare så är det svårt att höja "produktiviteten". En fråga jag ställer mig är hur Moderaterna tycker att företagare ska behandlas av det offentliga? (de har makten i SL), vad tycker Svenskt Näringsliv, Svensk Handel, Stockholms Handelskammare, Företagarna? Hoppas att de ska "vakna" - dvs agera - så att småföretagarna i tunnelbanan - drivs ut som råttor! - hårda ord - men svårt att bara sitta och se på när sådant händer!


AB VOLVO väljer att skatteplanera och därmed undanhålla skattepengar för de svenska utbildningsväsendet (april 2012).

TeliaSonera bedriver verksamhet i Vitryssland - ett land där medborgarna hålls under sträng uppsikt med bland annat TeliaSoneras nät.



Lundsbergsinternat - penalism och ekonomisk brottslighet. Att inte ligga på rätt sida om lagen - verkar vara dåliga föredömen för sina elever. Hur förklarar då Lundsberg detta? Har inte Rektor ansvaret för att korrekta uppgifter skickas till Skolverket? - Det är verkligen något som inte stämmer här! Tycket Minister Björklund ska gå till botten med det här.

Politiska ungdomsförbunden - Hur utbetalningarna av bidrag till de politiska ungdomsförbunden har skett genom åren skulle verkligen gås igenom!

Partierna och utvecklingen av deras medlemmar är problematiskt för demokratin! 1979 så var var 5 svensk medlem i ett politiskt parti - idag vara var 50:e - vilken roll spelar detta?

Bygget av National Arenan - där Kommunchefen - utifrån sitt konsultbolag drog hem stor-kovan, kan företaget bli för bra i en kommun, Solna och Svenskt Näringsliv? Solna ligger högst på listan med bäst företagskommun - men har väl förbrukat mycket av sitt förtroende hos sin medborgare. Funderar faktiskt en del på hur IKEA kan göra affärer med PEAB?

Utsäljning av Allmännyttan: Konstigt att politiker inte är lika noga med att få bäst betalt så att det kommer samtliga medborgare till gagn? Att göra "ideologiska affärer" är inte bra affärer!"

Så förtjänar våra ledare att följas? Många gör det - medan andra skämmer ut sig och skrattar säkert hela vägen till banken - för att de behöver inte ta konsekvenserna att det gör Sverige lite sämre - i tyder när vi skulle göra allt för att göra Sverige lite bättre och samarbeta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar