12 maj 2012

Härlig inspiration från Svenska filminstitutet!

Vinnarna från Ventures Cup Ost och studentpriset i samma tävling i veckan var Freebee.
Motiveringen:
”Med en rak och tydlig affärsidé har dom skapat ett nytt innovativt sätt som kan revolutionera marknadsföringen för företag. Teamet har en inspirerande energi, driftighet och kreativitet och har haft en imponerande stark lansering med trovärdiga partners.”


"Freebee är en mobilapplikation där du får testa produkter och tjänster gratis i samband med att du svarar på frågor om upplevelsen. På så sätt bidrar du till förbättring samtidigt som du får fler grymma grejer." Källa: Ventures Cup Ost


Herrarna i Freebee vann inte bara äran och pengarna utan alla i publiken uppmanades att lägga sitt visitkort i skålen, som sedan vinnarna också vann.


Värdet av detta kan vara hur stort som helst! Det var över 300 personer i publiken. Jag hoppas verkligen att de har börjat arbeta och kategorisera dessa visitkort och kontakta dem. 
Det ska bli intressant att följa deras fortsatta arbete.






Förra årets vinnare, men också vinnare i Sverigefinalen: SensAbuse.


Nummer 2: 2012: Jogoo Pharma
”En enkel och genial lösning med omedelbara vinster för såväl patient som sjukvården. De har en fantastisk affärsplan, ett starkt team samt konkreta produkter för en stor potentiell marknad.” Källa Ventures Cup Ost


Nummer 3: 2012: Ferroamp 
”Med ett grönt intressant koncept har de skapat en intelligent produkt för en gigantisk marknad. Den välskrivna affärsplanen tillsammans med rätt kompetens skapar förutsättningar för stora framgångar.” Källa: Ventures Cup O
Jag ställer upp och testa
instrumentet - så jag är inte
själva vapnet :)





Vinnare av priset: Energipriset 2012: Ferroamp 
”Med ett grönt intressant koncept har de skapat en intelligent produkt för en gigantisk marknad. Den välskrivna affärsplanen tillsammans med rätt kompetens skapar förutsättningar för stora framgångar.
A smart grid enabled solar cell inverter that makes solar power installations more versatile and profitable from a customer point of view and results in improved grid stability and reduced distribution losses from a grid company point of view.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar