25 maj 2012

Sett och hört!



"Det internationella arbetet för mänskliga rättigheter tar sin utgångspunkt i FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna från 1948. De rättigheter som inryms i förklaringen har senare förts in och vidareutvecklats i ett antal konventioner som är bindande för de anslutna staterna. En stor majoritet av världens länder har anslutit sig till konventionerna. Tillsammans utgör de ett universellt ramverk för arbetet med de mänskliga rättigheterna."




I dag släppte Tekniska Museet sina två böcker "100 Innovationer: 1-50 Antibiotika-Läsk" och "100 Innovationer: 51-110 Metallbearbetning-Ångmaskinen" på Tekniska museet.


"Hej Peter
Jagfick det här meddelandet till mig och tänkte att du kanske känner till någon i ditt nätverk som skulle vara intresserad:

"Hej
För ett par veckor sedan, vid ett personalmöte, berättade jag om TV4:s nya storsatsning ”Uppfinnarna”. Ett avsnitt i programmet kommer att spelas in på Tekniska museet lördag-söndag 16-17 juni, i utställningen 100 innovationer. TV4 söker folk i alla åldrar till ”Uppfinnarna” och åker därför runt på en casting-turné. Umeå och Jönköping är redan avklarade och på lördag är det dags för Stockholm. Klockan 9.00 öppnar tälten på grönområdena mittemot Djurgårdsbrunns värdshus (på andra sidan kanalen längs Manillavägen). Tekniska museet kommer också att vara på plats med ett tält för alla små genier precis som vi varit i de andra städerna. Innovationsverkstad och pyssel utlovas samt möjlighet att rösta och nominera via webben. Uppfinnar-Fia roar barnen och vi tror på stor folkfest! Kom gärna förbi med familj, släkt och vänner. ""



Vissa dagar är bättre än andra - detta har varit en riktigt bra dag!


Vi har fått en ny medlem i 
Rotary Stockholm-Spånga.


Vi fick höra en berättelse från en av våra medlemmar, som vsr i Brasilia 1962 och nu 50 år senare var han tillbaka i 
'denna "mönster stad"


"Under Brasiliens president Juscelino Kubitschek och en stadsplansstävling utlystes. Tävlingen vanns 1957 av den brasilianska arkitekten och stadsplaneraren Lúcio Costa!"



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar