24 januari 2013

"It´s about our future - stupid!"

 I går var Framtidskommissionens release av första framtidsutredning "På vägen till en grönare framtid - utmaningar och möjligheter", som har skrivits av ämnessakkunnig Petter Hojem på uppdrag av Framtidskommissionen. Ett mycket bra, viktigt och välbesökt initiativ. Seminariet hölls på Tekniska museet!

Med i panelen var Näringsminister Annie Lööf, Hans Enocson Koncernchef för General Electic, GE i Norden och Fredrika Gullfot VD Simris Alg AB. Moderator var Åsa Hildestrand.

Tycket att detta var ett mycket professionellt och intressant arrangemang. Konstigt är det att det inte oftare är en panel som denna - med fler kvinnor
Kommande utredningar under våren kommer att vara:
* Demokrati
* Jämlikhet och integration
* Rättvisa

Jag fick också möjligheten att äntligen träffa Jesper Strömbäck, Framtidskommissionens huvudsekreterare, som jag sökt "några gånger" över telefonen. Nu fick jag möjligheten att uppmana honom att ha ett liknande arrangemang för årets bästa bok "Framtidens utmaningar - Det nya Sverige". Hoppas att de gör något av det - för jag tycker det är otroligt viktigt! För att det är en bra bok, duktiga författare och mycket viktiga frågeställningar.
 Du har möjlighet att se hela seminariet från Tekniska museet med ett mycket bra ljud HÄR!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar