30 januari 2013

Inget är som en bra berättelse!


I kväll var jag på NördcáfeTekniska Museet och som vanligt blev jag otroligt inspirerad av de personer, som stod på scenen. Vi var 20 - s5 personer i publiken med fem personer på scenen.

Temat var: "Hur man använder digital teknik, elektromekanik och GPS för att skapa trovärdig science-fiction i lajv och rollspel." Med Cecilia Dolk, Fredrik Enmark, Henrik Esbjörnsson och Torbjörn Larsson, samt Linus Rode från Berättelsefrämjandet.


Häftigt att höra dem berätta om sina lajv - tex "Solnedgång i Ingenmansland" och "Skymningsland".

Lajv var något helt nytt för mig. Jag förstår att det handlar om mycket arbete att arrangera ett lajv - genom planering, byggande och pyrotekniska effekter. Det var ingen tveka om att dessa personer verkligen brann för att få vara med och arrangera och att finna lösningar på olika problem och utmaningar. Mycket teknisk kompetens handlar det om vid att ta fram olika typer av rekvisita, som vapen, dräkter.


Nisse Olander, intendent på Tekniska museet och eldsjälen för nördcafeéet - var där trots att han har bråda dagar eftersom utställningen med datakonst starta nu på lördag.


"Vi inviger utställningen Hjärta spel med en öppen vernissage där alla är välkomna. Lördag 2/2 2013 kl 11.30
Tacka " ja" i evenemangsinbjudan på Facebook, eller via mail till vernissage@tekniskamuseet.selänk till annan webbplats. Det är fri entré under hela dagen för dig som visar upp inbjudan i mobilen eller som utskrift. Sprid gärna inbjudan vidare till dina vänner!
Källa: Tekniska museet

https://www.facebook.com/pages/Powerplay/167640956631239länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Bandet Powerplay kommer att spela under invigningen, få ett smakprov av deras dataspelsmusik."
Till evenemangsinbjudan på Facebook Vi är redan nu 314 anmälda på Facebook - detta kan verkligen bli
Det finns en möjlighet att det blir packat
på Tekniska museet på lördag kl 11.30
även om de har större hiss!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar