19 augusti 2012

Vad är det som driver oss framåt?

Var i dag och tittade på när små barn sprang "Mini-Midnattsloppet" med sina föräldrar på Hornsgatan.

Det var verkligen kul att se dessa små individer och deras lycka - när de klarat de 600 meterna och fått sin medalj att hänga över halsen.

Det var 1600 startande och tusentals som stod vid sidan av och hejade!
På kvällen tog jag mig ut till Tekniska museet - där Hackfestivalen arrangerades. Där var ca 50 -100 personer, som engagerade sig att finna olika lösningar från att bygga upp ett eget GPS-system till att framställa olika ljud genom att använda sin kunskap.

Jag träffade på två begåvade människor som i vardagen arbetade på KTH och SU. Damen forskade i att analysera stora textmassor med hjälp av mjukvaror.

Vi satt en stund och samtalade om hur man skulle kunna ta tillvara på tvärvetenskap och därmed skapa innovationer än rena produktförbättringar. Samtalet startades med "hjälp" av "Steve Jobs - en biografi" - han hade tvärvetenskap i sig - design, konst, teknik och data. Framför allt visioner och en vilja att skapa det ingen annan hade gjort.Den entusiast och fokus i skaparglädjen bland dessa människor är allt magnetisk - man dras helt enkelt med. Många av dessa människor tror jag kanske inte automatiskt är några av Tekniska museets mest frekventa besökare.

Lokalerna är perfekta och det kändes bra att lödningarna gjordes i ett väl ventilerat tält utanför lokalen, som var väldigt funktionell för denna typ av verksamhet.

Det är bara att erkänna att människor som brinner för något automatiskt på någotvis blir intressanta.

En av Tekniska museets många engagerade medarbetare är Nils, som ansvarar för Tekniska museets Nördcafé på onsdagar. Människor som brinner har en förmåga att smitta av sig.

Här fanns olika saker att testa - inspirerande och kunskapsbyggande föreläsningar och workshops att ta del av.

Att träffa andra som delar samma intressen kan vara något som lyfter engagemanget till nya höjder.

En av mina bästa vänner - Mikael - brinner för musik - för några år sedan fick jag möjligheten att vara med i en av hans musikvideos. Det känns bra att kunna vara med och förverkliga en dröm för någon annan. Lyssna och se den - "Falsksång".Inga kommentarer:

Skicka en kommentar