1 oktober 2012

"Det räcker med ett handslag"!

Var på Smålands Gille i kväll.
Vad är då Smålands Gille?:
"Hembygden med dess särdrag och minnen försvinner inte - den följer oss livet ut och ger oss en del av den identitet som blivit så viktig i dagens föränderliga samhälle.


För oss som fått Stockholm med omnejd till ny hemort har Smålands Gille blivit en naturlig mötesplats där vi kan uppleva gemenskap kring vårt landskaps speciella kultur och tradition men med moderna inslag.


Här bodde Esaias Tegner

Smålands Gille som har ca 400 medlemmar bildades i Stockholm år 1890. Gillet ska enligt stadgarna (med i huvudsak samma syfte sedan dess) vara en sammanslutning av smålänningar och ölänningar i Stockholm med omnejd och därvid syfta till att sammanföra medlemmarna till gemensam nytta och trevnad och att stärka kontakterna med hembygden.


En fantastiskt trevlig kväll då - Knut Knutson berättade historier om sina 30 år i antikvitet branschen.

Han har drivit Uppsala Auktionskammare i 16 år och har fantastiska historier att berätta om Interpol, Olga Romanova, Carl Larsson och kinesisk konst.

Knut Knutson är en fantastisk berättare, som fascinerar. Hur kan någon hålla på att berätta i timmar och att du inte har en aning om hur lång tid det egentligen har tagit? Jag har haft förmånen att lyssna till Knut Knutson 3 gånger och aldrig har jag hört samma historia eller vetat hur lång tid jag egentligen har suttit och lyssnat på honom?

Knut Knutson har verkligen talets gåva - och trollband oss i två timmar under sitt berättande på NürnbergHuset i kväll!

Får du möjligheten att lyssna på Knut Knutson - gör det!

"Skrattet är ett lugnande medel utan några bieffekter"
Arnold H Glasgow


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar