6 oktober 2012

I dag skrivs historia!

Under veckan så har jag kommit i kontakt med olika böcker under olika arrangemang. I torsdags var jag på Ratio:s event "Kapitalism och rättvisa" där Björn Wahlroos var en av huvudtalarna tillsammans med John Tomasi, professor vid Brown University.

De har givit ut böckerna:
"Marknader och demokrati - Uppbrott från majoritetens tyranni" av Björn Wahlroos

"Free market fairness" av John Tomasi


I fredags var jag på releasen av boken "Svenska miljardärerna med Gustaf Douglas, Mats Qviberg, Bengt Agerup, Erik Penser, Ayas Al Saffar, Niklas Zennström, Christer Gardell, Robert Andreen, Sven-Olof Johansson, Torsten Jansson" av Birgitta Forsberg. Birgitta är en mycket duktig och trevlig journalist på Affärsvärlden. Hon har också skrivit boken "Fritt fall - spelet om Swedbank". Hennes förlag för "Svenska miljardärerna" är LIND och co, som också har gett ut boken "Livvakten" av Daniel Webb och Anders Johansson.


I dag, lördag ,var jag på "Omställningsgatan" som arrangeras av Studiefrämjandet, Djupare liv, Diakonia, Norrmalmskyrkan Stockholm och Omställning Sverige. Bland panelmedlemmar fanns personer tex Svante Axelsson, generalsekreterare Naturskyddsföreningen, Maria Wetterstrand fd språkrör Miljöpartiet, Pär Holmberg, meteorolog, författare och klimatdebatör, Bo Forsberg, generalsekreterare Diakonia, Anders Weijryd, ärkebiskop Svenska kyrkan, Janna Pickova, Professor i fisk som livsmedel och vattenbruk på SLU, Stefan Edman, klimatdebattör.

Ett tungt bargage att bära för framtida generationer!

"Den nya gröna vågen - Om mina gröna val och de goda exemplens makt" av Maria Wetterstrand

"Torsten resan in i vattnets värld" av Pär Holmberg och Moa Lundholm

"Vem äger sanningen? - Om finansvärldens hysteriska resa" av Peter Wolfhagen

"Vår tids största utmaningar" av László Szombatfalvy

Tänk vad som skulle läsa böcker med "andras ögon" - att läsa Björn Wahlroos bok med klimatglasögon, att se vad miljardärerna har haft ekonomiska, sociala och miljömässiga utgångspunkter och att läsa miljö-litteratur med att göra goda affärer och paketera lösningar. Vad jag vill säga är att jag tror att vi använder mer av tvärvetenskap för att göra verkligt bra och hållbara affärer i framtiden!

"Bedöm inte varje enskild dag efter den skörd du skördar, utan utifrån de frön du planterar
av Robert L Stevenson
Vill du göra en verklig skillnad och komma med
i historieböckerna?

1 kommentar:

  1. Hej! Tack för att du nämner Diakonia och kul att du också gillade Omställningsgatan! Hälsar Ingela på Diakonia

    SvaraRadera