28 oktober 2012

ShelterBox - när det oväntade händer!

Anledningen till att jag blev en rotarian var först och främst ShelterBox

Vad är då ShelterBox? En Shelterbox  innehåller det allra nödvändigaste för att snabbt ge skydd och bistånd till drabbade människor. Boxen  innehåller ett tält för upp till 10 personer, överlevnadsutrustning som termiska filtar och liggunderlag , allt för matlagning inkl. kök och utensilier, en verktygssats, vattenrengörare samt annan utrustning anpassad till situationen i fråga. Tältet är specialkonstruerat för att klara hård blåst och regn samt extrema temperaturer.

Och när allt är väl på plats kan även själva boxen utgöra en säker förvaring för matvaror alternativt som barnsäng.

VI Rotaryklubbar i Västerort garanterar att alla bidrag går oavkortat till Shelterboxar. Varje box ges ett nummer som kopplas till donatorn och som gör att man kan spåra var den tar vägen.

Vill Du skicka ett bidrag till vårt
Plusgiro: 90 0267-6 eller Bankgiro: 900-2676.
Skriv "Shelterbox Västerort" på meddelandet.

Åtta Rotaryklubbar i Västerort samarbetar med insamling till ShelterBoxar som första katastrofhjälp.

Vi gör nu en satsning för att finansiera inköp av ShelterBoxar, som under de senaste tio åren har spelat en viktig roll som omedelbar hjälp vid katastrofer.

Kom med och bidra så att Du, ditt företag och vi tillsammans gör en viktig insats när katastrofen slår till!

Hjälp oss att nå målet. Minst två boxar eller drygt 12.000 sek.

Rotary är en öppen global nätverksorganisation för kvinnor och män från olika yrkeskategorier. Det finns 1.2 miljoner medlemmar i mer än 200 länder. I Sverige finns det 550 Rotaryklubbar med närmare 30.000 medlemmar fördelade
på 10 distrikt.
Rotary genomför humanitära projekt i hela världen mot fattigdom, analfabetism och svåra sjukdomar. Ett större pågående projekt just nu är stöd till utrotningen av polio i de länder där polio finns kvar genom kampanjen "End Polio Now". Rotary bidrar till vaccinering genom en omfattande finansiering.

Rotary är en politiskt och religiöst obunden organisation. Alla är välkomna som gäster på klubbarnas veckovisa möten, genom inbjudan av en medlem. Då kan man ta del av olika intressanta föredrag som varje Rotaryklubb har året runt.'

Som rotarian har man stor möjlighet att göra insatser föe en bättre värld. Ett engagemang som ger personlig utveckling.

De klubbar som arbetar med insamlingen till ShelterBoxar är i detta fall Roratyklubbarna i Västerort:
Bromma, Brommaplan, Ekerö, Kista, Lunda, Spånga, Vällingby, Västerled.

VÄLKOMNA!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar