21 oktober 2012

It´s a ORIBOO!

ORIBOO är verkligen häftigt! Jag hade möjlighet att titta närmare på den den 10/10 på Tekniska museets Nördcafé! Varje onsdag kan du besöka nördcaféet.

"Det nya spelet som du kan dansa, spela och utmana varandra med. Oriboo har en mängd olika spel som sätter fart på din kropp och utmanar din snabbhet, balans och koordination. Du kan även ladda ner nya spel i din Oriboo.
Du får instruktionerna av Oriboo, så lyssna eller titta noga. Ibland gäller det att härma Oriboo, ibland är det du som leder. Men det roligaste är att spela tillsammans flera kompisar och flera Oriboor. Då kan ni battla och utmana varandra."
Oriboo bygger på tvärvetenskap - lite som IPhone - men i detta fall - it, design och dansvetenskap. Den bygger bland annat en doktorsavhandling från KTH.
"Med Oriboo kan du spela, leka, lattja och ha kul – själv eller tillsammans med andra. Den har sensorer som känner av dina rörelser. Ger dig instruktioner och respons via en liten skärm och med sina ögon, rörelser, läten och musik.
Oriboo har en mängd olika spel som sätter fart på din kropp och utmanar din snabbhet och koordination. Du spelar genom att du rör dig på olika sätt och du kan tävla mot dig själv eller andra. Nya spel och utmaningar kan laddas ner från webben."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar