30 januari 2022

Hur får du en bra start på dagen?

 


Om du får välja en karaktär att vara i ett datorspel - vem blir du då?



1999 var jag i New York och såg Blue Man GROUP på Broadway. Det var en annorlunda och fantastisk upplevelse. I går lyssnade jag till Matt Goldman, som var med och startade Blue Man GROUP 1988. Jag var fascinerad av vilka tankar de hade när det bildade teamet. Jag slås av hur ofta det är människor i min omgivning som har tagit mig med på dessa äventyret, som har satt sina spår.


1984 så skaffade jag min första spelkonsol, Commodore VIC 64. Det var antagligen där mitt intresse för datorer startade. När vi sedan skrev en uppsats 1988 med många diagram - var det Pär Lundberg, som tipsade oss om att kåren hade köpt in två Macintosh. Det blev nästa steg i utvecklingen. 1992 blev jag delägare i MacData i Växjö AB som i dag är Griffel Data och jag sålde mitt innehav 2006.


Skolan har varit betydelsefull för mig och hjälpt mig att utvecklas. Inte alltid i skolbänken utan många gånger har utvecklingen skett tillsammans med människor man har träffat på utbildningen, i kåren och på externa föreläsningar.

Blue Man GROUP har startat en skola,The Blue School, som är inspirerande.


Vad som ger mig en bra start på dagen?
• att jag har sovit bra. Gått och lagt mig vid 22.00 och vaknar 06.00
• att jag äter en bra frukost
• att jag lyssnar på ”Tankar för dagen” eller är med på ett frukostmöte med Stockholm Fryshuset Rotary
• att jag går en runda på morgonen för att samla tankarna
• att jag har en plan för dagen och något jag ser fram emot att göra







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar