27 april 2013

Att göra något tillsammans!

I dag var jag på TEDxVäxjö - ett fantastiskt arrangemang, som gick under temat "Inspiration that moves us". Visst är det inspirerande att se TED Talks och TEXx-talks, men inget är egentligen som the real thing.

Vi som var på Växjö´s första TEDxVäxjö fick möjligheten att bli bekanta med:
* Patrik Appelquist, som startade gatubarn.nu, en organisation som arbetar för gatubarn i latinamerika.
*Csonggor Konya, som har startat Linné Hemvård, som skapar en bättre vardag för äldre genom värderingar,som de anser vara viktiga.
* Gayathri Rathinavelu och Evelina Lundqvist, som   byggt upp företaget The Good Tribe, som arbetar med innovation, kreativitet och humor för att förändrar värden mot något mer hållbart och mer resurseffektivt.
* Olle Norberg. som bland annat startat Sommarentreprenörer, där ungdomar får hjälp med att skapa sina egna sommarjobb och förverkliga sina idéer.
*Maria Estling Vannestål arbetar med att inspirera människor att lyssna på sin egen inre röst och göra det som får dem att må bra.
* Robert Stjärnström är låtskrivare och sångare i det svenska metal bandet Machinae Supremacy
, som genom viral spridning senare fick skivkontrakt, samtidigt som de går sin egen väg.

De som gjorde denna dag möjlig var initiativtagarna Tomas Forsman och Camilla Ryglert med deras team: Tim Gavelli, Antonin Rey, Héléne Larrieu, Joakim Demiri, Sara Björnald och Mohammad Alzorgan.

Stödjande företag och organisationer har varit:  Växjö Kommun, globala Kronoberg, Procivitas Privata Gymnasium, Sensus, nätverket SIP, mango design, PM & Vänner, Palladium, eklunds grafiska.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar