1 april 2013

Det är inte bara 1:a april du behöver se upp!

När jag tog min grundexamen i kemi så fanns det fortfarande kursare som skrev slutarbetet på maskin. Detta var mer än 20 år sedan och det säger en del om den tekniska utvecklingen inom en del områden. Min första mobiltelefon var en Siemens. Denna var som en tegelsten, men höll när jag glömde den på bilens tak och körde i väg. Dagens telefoner måste du hålla varmt och vara varsam med.

Med denna "manick" till vänster kan du föra över alla kontakter från en IPhone till en Samsung. När sådana hinder är undanröjda blir det mycket lättare för oss konsumenter att byta.

Hörde om några bekanta till familjen som har sex läsplattor på fyra personer. Alla dessa tekniska hjälpmedel kan vara till stor hjälp om vi använder dem förståndigt. Tillgängligheten till kunskap har blivit allt större - några knapptryckningar i från oss. Men också tillgången till vad som händer runt omkring oss.
I samhällsdebatten hörs ofta att vi är ledande inom IKT-industrin. Ofta slås jag av hur missar tillfällen då viktig kunskap går oss förlorad genom att seminarier och konferenser inte dokumenteras.

I detta kunskapssamhälle vi lever i finns ett överflöd av information. Då blir det allt viktigare att veta vilka som är avsändare av informationen och att vara källkritiska.

Det finns alla möjligheter för intresse organisationer, fack, tankesmedjor och andra aktörer att göra sin röst hörd.

Om du har något viktigt att förmedla - varför då inte använda den teknik, som finns? Du behöver bara göra det möjligt för andra att sprida det vidare.

Vi kan alla bli bättre - tänk på det ni som ska vara med under Almedalen eller Universitet, som tex Handelshögskolan i Stockholm.

Kunskap har ett lägre pris i dag, men värdet i dess användning och kombinationen skiljer agnarna från vetet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar