9 juni 2013

Låt boken och kaffet - ta dig till platser du aldrig har varit!

 "Barn i mångfaldens Husby föds till världsmedborgare och kultiverar sin bildning genom såväl lek som skola. De har tillgång och närhet till allt de kan önska sig av ett öppet samhälle, med gröna lekplatser, kulturellt berikande och pulserande umgängesliv, närhet till storstadens kommers och nöje, bibliotek samt gratis utbildning från grundskola ända upp till forskarnivå. De är svenskar som behärskar flera språk och förstår olika kulturer redan i mycket tidig ålder."
Madeleine Opira, är jurist, författare och sångerska.

"Konkurrensen slår hårt både mot de traditionella mediernas resurser och mot publicistiska ambitioner. Det sker en uttunning, fragmentering och kommersialisering av medieinnehållet...Särskilt besynnerligt är att läran om kunskapen filosofin, försvann inte bara ur den grundläggande skolan utan också ur den grundläggande akademniska utbildningen" Mats Svegfors, fd VD för Sveriges Radio, fd landshövding i Västmanland, fd chefredaktör SvD
Något av det första som personer som kommer till vårt land får lära sig är ordet fika. Fika är en möjlighet till möten, samtal och dialog. Nya bekantskaper och historier att bära med sin.

Att sitta på ett café, som Strandporten eller Café 60 och läsa om vad som händer på Almedalen, Visby, Gotland, Sverige, Europa och världen.

Att få en möjlighet att ta det lugnt en stund och låta sig försjunkas en bok före en stund kan ses som en förmån, som är gränslöst befriande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar