7 juni 2013

Vad lär man sig på Lundsberg?

Jag blir upprörd efter att ha sett gårdagens Uppdrag granskning om Lundsberg skolan, Sigtuna humanistiska läroverk och Grenna skolan.

Att misshandel skulle "ses mellan fingrarna med" och gömmas undan är ju fruktansvärt! Men har det fått hålla på under decennier - så är det kanske något som inte går att förändra så lätt?

I andra delen så tal de ekonomiska förehavandena upp. Där de får nästan dubbel skolpeng för "utlandssvenska elever" och dubbel fakturerar stat och kommun. Där det visar sig att de tre riksinternaten under 5 år har fått 7 miljoner mer än vad de skulle ha fått. Rektorn säger att pengarna ska betalas tillbaka, men detta har tydligen inte skett. Så vilken moral som skolledning och styrelsen har får väl även visa sig här!
Jag trodde verkligen att dessa pengar var tillbaka betalda - för att de har gjort fel. Varför kontrollerar inte Skolverket dessa skolor mer. Det verkar finnas en kultur som inte borde få finnas i ett modern skola.

Hur många chanser ska de få? Är det inte lika bra att stänga de där skolorna?

1 kommentar:

  1. Men det är väl sådana psykopatiska kompetenser man måste utveckla för att bli en god medlem av eliten. Som medlem av eliten står man väl också över lagen och är fri att behandla andra som man vill, detta är ju liberalism enligt moderaterna eller hur? Eller hur är det nu med jämlikhet och broderskap försöker de NYA moderaterna säga att de står för det också?

    SvaraRadera