28 september 2012

Du är viktig - vi är viktigast!


... vi kunde använda den kompetens av kulturer och språk som talas i vårat vackra land?

"Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka"av Albert Einstein

Nu ska jag i väg på frukostmöte med Business Region Stockholm med temat "Mångfald berikar": 

"Allt fler företag engagerar sig aktivt i samhällsutvecklingen både för att stärka företagets relationer med såväl anställda som kunder och ägare - men dessutom för att stärka tillväxten och lönsamheten. Kom och lyssna på Swedbank och Sodexo som berättar om sitt engagemang för att anställa människor med olika bakgrund. Hör också Ulla Hamilton, företagar- och arbetsmarknadsborgarråd i Stockholm stad och även Sam Yildirim från Länsstyrelsen som berättar om hur satsningen "Anställ komptensen" som drevs 2011 har fallit ut och hur man nu går vidare med arbetet att få fler utrikesfödda i arbete."

Heterogena team har större möjlighet att skapa innovationer än homogena - se till att ditt team har erfarenhet från många kulturer, kan många språk, är både män och kvinnor i alla åldrar. Då tror jag att du har större möjlighet att lyckas!

Ett lärande och nyfikenhet tillsammans med transparens och nyfikenhet tror jag är viktiga komponenter för en värdegrund.

Jag tror att en duktig ledare ska vara att personen är synlig, vänlig och krävande, samt lyssnande - men vad krävs mer i verktygslådan för framtidens ledarskap?


Den 11 - 14 oktober kommer Nationalkongressen för Junior Chamber International Sweden att hållas i Stockholm med teamat "Future Leadership" jag kan lova dig fantastiska dagar, fantastiska människor och en otrolig upplevelse som kommer att utveckla dig mycket och som är en investering i framtiden!

Här kommer du att träffa diskussions glada människor med en vilja att förändra till det bättre - det är du som troligen vet vad du skulle behöva bli bättre på. 

"Det mesta är ännu ogjort underbara framtid" av Ingvar Kamprad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar