3 september 2012

Fundament för min inspiration!

I mitt förra blogg-inlägg så lyfte jag fram tre företeelser som jag blir inspirerad av!

Nätverket Expansiva Växjö - är ett arrangemang som har funnits i Stockholm och Öresunds-regionen i över 10 år. Det består av människor som ar födda, uppvuxna eller studerat i Växjö. Vi har alla det gemensamt att vi är intresserade och har ett stort Växjö-hjärta.

Möbelriksdagen arrangeras varje år under mellandagarna i Lammhult några mil norr om Växjö. Under en dag lyfts och diskuteras frågor som sedan arbetats mer under åren. Möbelriket finns också representerat under Almedalen i Visby, Formex, Furniture Fair och på internationella mässor.

Sweden Social Web Camp - SSWC- har nu hållits på Tjärsö i 4 år och lagt grunden för många intressanta samtal. Har aldrig varit där - men får hoppas att möjligheter ges.

Om Junior Chamber International kan det skrivas mycket - jag kan själv intyga att det har inneburit mycket för mig personligen. Några av resultaten har varit att jag har haft förmånen att vara med och arrangera JCI vårkongressen 2008 - "Kina den nya draken", TOYP där unga förebilder lyfts fram och JCI Almedalen 2012. Jag har nog JCI att tacka för att jag 2012 gick upp i talarstolen på Ericssons bolagsstämma och lyfte några frågor om hållbarhet. Men det största är ändå att få se människor runt om kring en att ta ansvar för projekt som de för några år sedan inte såg sig själva kapabla att utföra - att få se människor att växa.
Rotary International är en fantastisk organisation, som på många sätt liknar JCI i sitt sätt att arbeta. Vad som fick mitt intresse för denna organisation att växa var projektet Shelterbox - att i en låda samlat att som behövs för människor som förlorat sitt hem, tex i Japan vid tsunamin och vid jordbävningarna i Haiti. Rotary är en organisation där mycket erfarenhet, kunskap och allt handlar egentligen om att var till andras tjänst när man kan.

Det finns många internationella projekt och utbyten, som Rotarys vänskapsutbyte, Rotary Youth Leadership Award, Rotarys Ungdomsutbyte, Rotarys Läkarbank, Polioplus.

Jag är medlem i Rotary Stockholm Spånga och genom detta har jag fått möjlighet att lära känna en samling härliga människor - fått möjlighet att lyssna på människor med stor kunskap om Kina, Pakistan, Nord Korea, Eritrea mm, som jag troligen aldrig annars hade träffat.
Föreningen ELMA startades för över 10 år sedan.  ELMA står för Erfarenhet Lärande och Miljö Arbete. Det unika med ELMA är de samtal som anordnas kring frågor med anslutning till miljöområdet som energi, klimat, livsmedel, logistik. Genom medlemmarnas goda kontakter inom myndigheter, företag och universitet så arrangeras samtal med mycket hög kvalitet.

Jag är i dag stolt medlem i ELMAs styrelse och till och med på styrelsemöte så lär jag mig hela tiden nya saker inom olika sakområden.

Håll ögonen öppna för höstens arrangemang!

I nästa blogg-inlägg har jag lovat att berätta lite om mina knep att hålla mig informerad inom mina specialintressen som är hållbarhet/miljö/klimat, företagande/handel, lärande och ledarskap. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar