8 november 2012

Björn-tjänst har fått en helt ny betydelse!

Var i går och lyssnade på Björn Söderberg, Lisa-Linnea Flising (Björns syster) och Mattias Flising (Lisa-Marias man) när de berättade om sin nya bok "Det enda som räknas - Socialt entreprenörskap på riktigt".

Björn flyttade till Nepal från Växjö Småland - när han var 19 år gammal. Han startade kort där efter ett pappersföretag tillsammans med några andra i Kathmandu. Året var 2001 - det var då internet bubblan sprack. Efter så många år är det inte helt lätt att bena ut hur vägen har varit - var svårigheterna har funnits och var möjligheterna finns.
Björn är den småländska finurligheten, strävsamheten och envisheten personifierad - han ser möjligheter som helt tydligt finns, men som vi andra kanske inte ser eller inte agerar på.

För att göra denna bok kom Björns syster Lisa-Linnea och hennes man Mattias till hjälp. Hon är lärare och har följt Björn under hela hans 10-åriga resa.

Mattias och Lisa-Linnea tillbringade drygt en månad nere i Nepal där de med Björn lyssnade på berättelser, följde med i det dagliga arbetet, frågade och diskuterade. De fick möjligheten att vara med i Björns värld under en tid.

Det känns som denna bok har en ärlighet och ett djup som andra böcker inom detta område inte tidigare har fångat!

Det var en gång: "Jag har nog aidrig känt mig så liten som när jag landade i Nepal första gången och mötte det totala kaos som är Kathnabdu."
På bilden ser du Klanen Söderberg / Flising - Björn, Maja (Björns syster
med dotter, Mattias (Lisa-Lineas man) och Lisa-Linnea, som läser
väl valda stycke ur boken. Ett mycket trevligt och unikt sätt att
göra en bokrelease på. Det märks att familjen är varandra nära
och ställer upp för varandra. De var många spännande personer
som medverkade på boksläppet.
Jag är glad att jag tog mig tid att komma dit för det var speciellt!
Så avslutas det och blir början på något nytt... "När kan ni komma tillbaka till Nepal så att vi kan börja?"

Förlaget är Bookhouse, som drivs av Jan Lapidoth och den är formgiven av formgivaren Katarina Lapidoth. Jan ger ut många bra böcker bla Muhammad Yunus genom sitt förlag BookHouse.

Vi var på Summit Skofabriken nere vid Hornstull. De är otroligt trevliga och hade gett möjligheten att vara hos dem. - Jag kom dit lite för tidigt nåärmare bestämt en och en halv timma - och direkt erbjöd de en kopp kaffe - det är service det! Summit Konferens och Event är ett spännande företag som vill gör a världen bättre! They Walk the Talk - på sitt sätt något som även Björn Söderberg gör!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar