26 november 2012

Tre inspirerande arrangemang i världsklass!

En reflektion över vad som hände förra veckan och vad som händer denna.

Förra måndagen så träffade jag många intressanta människor på Kemisktidskrifts och AIESECs "Cleantech - A Boost for New Innovations and Management". Är det inte ett fel i systemet när det är svårt att få ihop pengar till bra saker och att göra vinst på det goda.

"Kompetensfestivalen" arrangerades av Rektorsakademien. Detta är så viktigt arbete de gör med en Utbildningsminister som aldrig kan göra något fel och inte ens är på rätt "spelplan". Vilka är då de digitala-, medmäskliga- och innovativa kompetenser vi behöver i framtiden.

För några veckor sedan kände jag bara till SOU (Sveriges Offentliga Utredningar). Nu känner jag också till SAU (Sveriges Allmänna Utrikesförening), som hade sitt 125 års jubileum och som har gjort så fantastiska saker för att främja frihandel.

Subtopia ute i Alby är något som jag skulle rekommendera alla mina läsare och vänner att besöka. I veckan hade Subtopia och CSES ett entreprenörsmöte som var otroligt intressant och värdefullt. Det var ett mycket professionellt arrangerat arrangemang. Många företagare imponerade verkligen på mig. Kolla in RättBuss!

Climate Solver 2012 arrangerades av WWF Världsnaturfonden med pristagarna Emerging Cocking Solutions, Heliospectra, HiNation, Powerfy, Solelia och Waves 4 Power.

"Vad händer med kärnkraften" arrangerades av ELMA (Erfarenhet Lärande och Miljöarbete) med Tomas Kåberger och Lars Gunnar Larsson.

Att lyssna på Dr. Fatih Birol, som är Chefekonom på IEA (International Energy Agency) - det mest överraskande var vilket utrymme som oljesand och "fractioning gas" har fått och vilken tilltro som ställs till detta. Kortfattat så kommer USA bli exportör av olja och gas, vilket kommer att rita om hela energikartan och hjälpa USAs ekonomi. Vatten situationen tog också upp och kommer bli allt allvarligare nu när vi börja använda denna typen av tekniker!

Klimatförhandlingarna i Doha börjar i dag i Qatar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar