29 november 2012

Mycket snack och lite verkstad?!

Nu har TV4 kört SAAB och IF Metall spåret i två program efter varandra. Jag undrar lite vad man har för syfte med dessa program? Det handlar om JAS-plan, ett utbildningscenter och Leif.

Samtidigt vet jag efter bla att varit på Palme Centers 20årsjubileum att facket och Socialdemokraterna har en tradition att arbeta med internationella samarbeten och var en av de starka krafterna till att apartheid skulle avskaffas. De var med i att stödja ANC då det var apartheid och de hjälpte på olika sätt till att utbilda och bygga upp system för att val skulle kunna hållas mm.

I Kalla Fakta Studio förra veckan så säger ordförande Claes Sandgren, Instutet för Mutor om att IF Metall skulle ha villkorat att bygga en utbildningsanläggning mot Numsas (IF Metalls motsvarighet i Sydafrika) politiska stöd i att stödja JAS som plan när upphandling till Sydafrikanska Flygvapnet köptes in inte kan ses som muta.

Att TV4 och Kalla fakta på olika sätt verkar driva en kampanj mot Stefan Löfvén verkar vara ganska tydlig - frågan om man blir klokare efter dagen seminarier, "Mycket snack och lite verkstad - Om företag och mänskliga rättigheter i arbetslivet" på LO. En sak är att det verka vara hanska komplicerat.


Karl-Petter Thorwaldsson, LOs ordförande, inleder seminariet
Torbjörn Johansson, LOs avtalssekreterare, avslutar seminariet 
Dr Michael Fichter, Center for Labour Studies, Free University of Berlin 
Viveka Risberg, kanslichef Swedwatch 
Lars-Anders Häggström, ordförande i Handelsanställdas förbund 
Hans De Geer, CSR-rådgivare och före detta adjungerad professor vid Handelshögskolan i Stockholm 
Susanne Lindberg Elmgren, utredare LO

Det är frågan om det som TV4 tar upp är en nyhet utanför TV4 och om detta överhuvudtaget kommer upp?"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar