20 november 2012

På riktigt och riktigt bra!

Den 7 november hade jag förmånen att vara med på releasen av "Det enda som räknas - Socialt entreprenörskap på riktigt" av Björn Söderberg, Lisa Linnea Flising och Mattias Flising.

Björn åkte till Nepal efter att han hade avslutat gymnasiet i Växjö, 2001 - nu ger han tillsammans med sina medförfattare en tillbakablick, reflektion och berättar om sina tankar när det gäller vad som hänt i Nepal, vad vi kan lära oss och några insikter. Björn är lite av en "citat-maskin".
Lisa-Linnea var mycket laddad innan och levererade
när vi fick höra henne och Mattias läsa högt av valda delar
från boken.


Detta är min recension från "I am Reading" en app på Facebook.
"Det här är en sådan där bok som jag inte kunde släppa när jag bara hade läst några sidor i den. 

Björn börjar boken med "Acceptera inte världen som den är".

"Nöj dig inte med att passa in. Världen skapas inte av någon anna långt borta. Den kan förändras av en nioåring som vill rädda regnskogen eller av en företagsledare som vill påverka mer än balansräkningen. Den formas av dina egna beslut och handlingar - varje minut. Varje sekund. Tänk vilken makt. Vi kan förändra allt."

Boken överträffar Björns förra bok "Entreprenör utan gränser" 2010 - och det tror jag kommer av Lisa-Linneas och Mattias ständiga frågande och försök att gå bakom svaren. De gör att boken får mer djup.
Som Björn säger i boken - det är inte hur mycket du tjänar på ditt företag utan HUR du tjänar dem - för det har sitt pris. "Tänk på det Astrid Lindgren skrev "Det finns saker man måste göra, även om det är farligt, annars är man ingen människa utan bara en liten lort"! Läs boken - det kommer ge dig en hel del!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar