25 maj 2013

Vi är starka tillsammans- We are One!


I dag har jag tillbringat min dag på KTH med att "Kvalitet i högre utbildning - Fokus på undervisningens betydelse", som byggde på SFS rapport "Studentens lärande i centrum". Här fanns det representanter från studenter, lärare, pedagogiska utvecklare, skolledare och media.

Helt klart är det att det finns utmaningar och ett otroligt engagemang i dessa frågor - konstaterar också att SFS med ordförande Erik Arroy i spetsen har ett mycket duktigt team.
På kvällen åkte jag ut till Rinkeby. Det började med att vi tog fel tunnelbana och kom ut till Husby - Akalla. På bussen till Rinkeby träffar vi en otroligt trevlig 61årig svenskkurdisk kvinna från Iran - hon förklarade ett och annat för oss.

I Rinkeby var det första vi såg en maskerad kille på en omärkt crossmotorcykel - inget bra tecken!

MEN sen så gick vi in i Rinkebycentrum och åt - fantastiska nya bekantskaper. Det är nästan som att vara på semester, men du klarar dig hela tiden med svenska.

Det är helt klart att vi borde åka ut mer i dessa område för att lära oss mer om oss själva. Vi vandrade omkring i området och kollade bland annat på fotboll och spelade lite boll med några ungdomar.

Vid tunnelbanan blev vi bjudna på kaffe och kaka - fika - av ONE mission. Lugna Gatan, Nattvandrarna Rinkeby, Medborgarvärdar Rinkeby, Medborgarvärdar SL. Härligt att träffa alla dessa människor och deras leende - med leende byggs broar och med tiden byggs förtroende.

Resan kommer att ta tid men vi ska klara av den tillsammans genom dialog, lyssnande och utbyte. Genom att tala med människor som inte är som du se ut som du tänker som du - lär du dig saker och kommer på att vi inte är så olika! Alla lika alla olika!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar