5 maj 2013

What´s Your Next Step?

 Har i dag varit på Rotary´s Multi District Meeting "What´s Your Next Step?"

Det har handlat mycket om hur vi gör Rotary´s arbete mer synligt.

Rotary driver bland annat projekten:
* End Polio Now
När jag var så där en 10 år så kommer jag att vi besökte min mammas morbror Einar, som var på ett äldreboende. Där fanns en annan gammal herre, som hette Gunnar och var morbror till en av mammas väninnor, Ingrid. Gunnar hade fått Polio och var rullstolsbunden sedan unga år. Så det är bara en eller två generationer sedan vi blev av med Polio i Sverige. Vi i Rotary kämpar för att utrota Polio i världen och nu är det bara tre länder kvar. (Läs mer via länken)

* Rotary Peace Center
Jag har haft möjlighet att lyssna på Fellows från Rotary Peace Centers vid två tillfällen och slås av hur duktiga dessa ungdomar är som studerar på Masters nivå.
Paulina, som har arbetat med val och valobservatörer i Guatemala. Varifrån hon kommer.
Heather, som  är amerikanska ha arbetat i olika positioner i Afganistan, Jemen och Egypten har arbetat med att utbilda kvinnor för att på detta sätt nå ut i lokalsamhället.
Krav för att kunna söka till utbildningen är att ha ett genuint intresse för freds- och konfliktfrågor, kunna minst två språk. Till de 70 platser som finns på sex platser i världen (där av Uppsala med 10 platser) med 70 studenter, som tas ut av ca 400 ansökande.

* Shelter Box
Vad är det värsta som skulle hända dig? Att det händer dig eller någon i den familj något? Men sedan är det nog att förlora sitt hem! Detta händer i bland vid naturkatastrofer som tex Haiti och Japan. Vid dessa katastrofer har Shelter Boxes skickats till dessa område. En Shelter Box innehåller det mest basala, som ett tänt, en kamin, filtar, matlagningsutrustning, lampa, vattenreningsutrustning mm. Shelter Box - var projektet, som fick mig att bli medlem i Rotary International.


Gå in på Rotary Internationals hemsida för att få veta mer om Rotary och vårat arbete!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar