24 december 2012

De där du träffar ... och alltid lär dig något av!

De finns överallt omkring oss! De handlar inte om ålder, kön eller nationalitet!

När du möter dem så sugs du bara in i den energi de omges av ... Du rycks med och tiden tycks står stilla i mötet med dessa människor!

Jag har tur och jag känner några av dem:
Min 5-åriga brorsdotter är en av dem och i dag på julafton när hon öppnar sitt paket med Experimentboxen kommer det att vara magiskt! Jag vet att jag kommer att lära mig så mycket av henne och hur hon ser på sakerna ting och beskaffenhet.

Peter, 89 år, som jag har träffat genom Rotary är en person som jag kan sitta och lyssna på i timmar. Han har varit med under bombningarna av Berlin då han var juridikstudent och senare VD inom svenskt näringsliv i 30 år.

Mattias är en annan, som driver Café Gusto nere i Växjö. Jag besökte hans Café i dag och slås alltid av hur mycket jag lär mig av hans brinnande kunskap om kaffe och choklad - hur han verkligen lyckas att trollbinda sina kunder med sin kunskap och sitt vänliga bemötande av sina kunder. Han skulle aldrig drömma om att be en kund att gå ut utan låter dem vara kvar medan han städar - det ger merförsäljning det! Nu vill Mattias dela med sig av sin kunskap till fler och det finns möjlighet att anlita honom till olika företagsarrangemang.

Mattias visade mig i dag: RSA Animate "The surprising truth about what motivates us" by Daniel Pink.

Vad kan då vara deras hemlighet? Viljan att dela med sig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar