18 december 2012

Inspiration, hållbarutveckling och BRICs

I kväll så var jag på en mycket trevlig styrelsemiddag med Föreningen ELMA hemma hos en av våra styrelseledamöter. I bland går tiden otroligt snabbt - när man diskuterar Ryskhistoria, Skatteverkets syn på klimatkompensation för företag, Kalmar, CrossTalk, val av skogstyp, hantverk och skolor i Stockholm. Vad viktigt det är att bara träffas i bland för att lära känna varandra lite bättre. Jag ser verkligen fram emot att sitta med i ELMAs styrelse under 2013.

Fick ett tips att läsa tidningen ÅTER.
"...är en tidning för alla som vill bo på landet och leva ett enkelt och jordnära liv nära sin egen försörjning.
I tidningen finns praktiska artiklar om odling och djurhållning till husbehov, ekologiskt boende och byggande, hantverk mm. Prenumeranter får annonsera gratis i tidningen, som i dag har en upplaga på 6000 ex."


En annan tidning är Schrot und Korn.

SCA vinner pris för Sveriges bästa hållbarhetsredovisning och SKF får ett hedersomnämnande.

Företaget SALTÅ Kvarn har ett ärende hos Skatteverket. I SVD Brännpunkt från den 12 december 2012 skriver ANNA DENELL hållbarhetschef Vasakronan, PÄR LARSHANS hållbarhetschef Max Hamburgare, JOHAN UNUNGER vd Saltå Kvarn och BIRGIT FLENING

hållbarhetsdirektör Ernst & Young AB om "Skatteverkets tolkning hotar Sveriges miljömål".


Några magasiner:
Aktiespararen - Sveriges största- och Fondmagasin: "Tillväxtmarknader även på hemmaplan" och "Vår bredd gör oss unika" Hans Vestberg, VD för ERICSSON.

The Scholar: "Skull and Bones: Allt om Yales hemliga sällskap" och "ALEX SCHUMAN: Om att be om förlåtelse. det stora bekräftelsebehovet och hur han fuskade sig genom studierna"

AffärsVärlden: "Analys: Dags att mjölka kassakossan",  "Gasexplosionen: Boomen för skiffergas i USA vänder upp och ner på den globala energimarknaden" och FOKUS: Utlänningar skyr svenska maktsfärer"

Civilekonomen: "MÖTET: Från Himalaya till SNS", "Jag länktade efter ett mer meningsfullt jobb" Jonas Bygdeson grundare Creador, "DILEMMAT: Vågar jag avslöja mina mål för chefen?"


Böcker:
*   "The Service Sector in India´s Development" av Gaurav Navyar

*   "BRICs and Beyond, Executive Lessons on emerging Markets" av Stephanie Jones

*   "Globalization and the BRICs: Why the BRICs will not Rule the World for Long" 
      av Francesca Beausang

*   "Miljöekonomi" av Runar Brännlund och Bengt Kriström

*   "4-2-1" av Project China 08

Inspriation i vardagen finns där - det gäller för dig att finna det! Jag finner min inspiration i det mänskliga mötet, föreläsningar, böcker, magasin, upplevelser och överraskningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar