8 december 2012

Do?ha - hahahahahaha!

Nu borde det gå upp för oss att vi och kommande generationer - har och kommer att ha problem, Vi behöver göra något annorlunda nu.

Det kommer exempel från Filippinerna, USA (Sandy) och Sverige, som är av helt olika omfattningar.

Titta på den Filippinska chefsförhandlaren när han talar i Doha 7/12. "Dödssiffran stiger efter tyfon i Filippinerna".

Under de amerikanska presidentvalet tog hela kampanjerna en paus när Sandy drog in över den amerikanska öst kusten. Nu har presidens Obama begärt 400 miljarder till återuppbyggandet från den amerikanska Kongressen. Ändå är inte USA beredd att göra något mer än att lappa och laga i USA.

För några veckor sedan kom Världsbanken med en rapport om att vi går mot en temperaturhöjning på över 4 grader, vilket kommer att få konsekvenser. Konserkvenser vi ser över hela världen (se ovan).

I Doha har nu världen diskuterat - inför dessa lyssnade jag till Sveriges Klimatambassadör och Anders Wijkman. Vad det förväntade sig av dessa förhandlingar var inte mycket utan mer att man skulle bekräfta vad man hade varit överens om tidigare.

Vad har då kommit fram om denna "Doha-förhandling". Vi var lite mer "pigga" när vi själva var ordförande i EU 2009. Då hade till och med regeringen ambitioner. SVT: "Hedegaard inför Doha", "Jag hotade inte att avgå", "En katastrofal framtid", "Inga nya klimatlöften från Ek", ""Varmluft" het fråga i Doha", "Klimatlarmen utan effekter", "Klimatförhandlingar fortsätter på övertid".

Vad finns ledarskapet? Det går inte att förhandla med naturen - den slår tillbaka!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar