21 december 2012

Människor som med sitt handlande gör en skillnad, Svenska hjältar!

Svenska hjältar sändes i kväll på TV4 / Aftonbladet och var det bästa program jag sett på denna kanal under hela 2012. Vilka fantastiska människor som lyftes fram i denna gala! Vilket mod och vilken medmänsklighet som:

Caroline Sandell, genom att klättra upp för en stupränna och rädda en 4-årig tjej från en lägenhet, som brann.

Pelle Skäldbäck, Årets eldsjäl, som efter sin cykel olycka för 18 år sedan utmanar sig själv genom maraton och bestiga Kebenekaise inspirerar ungdomar  att utmana sig själva för att våga göra mer i vardagen. Ministrarna Nyamko Sabuni Jämställdhets- och bitr. utbildningsminister, Maria Larsson Barn- och äldreminister och Beatrice Ask Justitieminister.

Linnea Niklasson, 11 år, Årets Barnhjälte, som när hon var liten hade stora utmaningar att överleva pga hjärtfel. Hon har genom insamlingar lyckats rädda två barn i Vietnam.

Annica Axelsson, Årets medmänniska, som efter att sjukvården hade försökt allt - lyssnade på Alexanders föräldrar och gav dem hoppet tillbaka. Han hade varit med om en bilolycka och hoppet varute. Men med sitt idoga arbete och tränande med hjälp av de olika sinnena så lyckades hon. I dag var Alexander med och gav henne priset.

Mathilda Strömberg, Årets förebild, som trots allt orkar vara stark och vittna när hennes pojkvänblir misshandlad och hennes "vänner" vänder henne ryggen! 

Emrich Roth, Årets livsgärning, som har överlevt 5 koncentrationsläger och i 20 år varit ute och samtalat med ungdomar om sina egna upplevelse. Han har betytt mycket för så många. Han ser dem och lyssnar på dem. Han betonar hur viktig skolan är för många av dem som inte har tryggheten i hemmet utan är beroende av att få stöd av vuxna i skolan.

Alla dessa hjältar som berörde mig så med de ni har gjort för andra genom ert handlande och att ni har vågat vara förebilder och inspiratörer för oss andra! TACK för att ni är mina hjältar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar