11 december 2012

En av årets intressantaste föreläsningar - nu på fredag!

Vi närmar oss nu jul och då blir givandet mer aktuellt - allt i från att vi skänker pengar till hjälporganisationer till att vi ger pengar violinspelaren på tunnelbaneperrongen. Det finns också möjlighet att köpa julklappar som kan få ringar på vattnet!

På fredag, 14/12, kl. 08.30 - 09.30, så arrangerar Fores "Samtal om givandets ursprung, kraft och förutsättningar" med

Författaren och journalisten Lasse Berg, som har skrivit: "Gryning över Kalahari: Hur människan blev människa, "Skymningssång i Kalahari: Hur människan bytte tillvaro”, om människans ursprung om den roll som givandet och omtanken har haft för den mänskliga utvecklingen.

Författaren, TOYP-vinnare (2003) och FORES-medarbetaren Tove Lifvendahl, som har skrivit Att ge: Samtal med svenska filantroper(2012) om hur givandet tar sig uttryck i nutid, och vilka tendenser och förändringar som går att se på området. Andra böcker Tove har skrivit är: "Från sagoland till framtidsland : Om svensk identitet, utveckling och emigration"(2012), "Människor som gör : samtal med sociala entreprenörer" (2005). 

Nyamko Sabuni, biträdande utbildningsminister med ansvar för frågor som rör civila samhället, kommenterar och reflekterar kring relationen stat-civilt samhälle-näringsliv. Modereras av Andreas Bergström, vice VD Fores.

2007 så kom president Bill Clinton ut med boken "Giving: How Each of Us Can Change the World". Boken ger en inblick i hur man ser på givandet i USA. Han kommer inte till Fores på fredag, men det hoppas jag att du gör. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar