22 mars 2018

Det är en tuff värld vi lever i!










I går var jag på "Framtidens energi och resurser" på Stockholms Universitet, som har fostrat så många Nobel Pristagare. I går talade vi med, till och om varandra! Var otroligt imponerad av upplägget, content och deltagare på scen och i runda bordssamtalen.

Vi talade om "Vårt behov av olja" - en dam som heter Therese Uddenfeldt och har skrivit boken "Gratis lunchen" - berättade hur beroende vi verkligen är av oljan. Oljans osäkra framtid, talade Uppsalaforskaren Mikael Höök om. Sedan avslutade Journalisten Bitte Hammargren med världsläget vikar, krig och konflikter. Inte muntert - men det måste höras och ses! Jag kommer att skriva mer om detta i kommande bloggar!

Hur ser matsituationen och framtiden ut - Lyssnade på samtalet mellan Fredrik Moberg, Paul Svensson och Årets Agronom 2018.

Hur kan vi samverka bättre akademi, näringsliv, NGOs osv. Här kommer vi att ta tvärvetenskapen och erfarenheten från tidigare studenter på allvar? När kommer vi att ha ALUMNI-året!

Majoriteten var damer på Scen - det var en kvinnlig rektor Astrid Söderbergh Widding, journalister, författare, humanister, naturvetare, studenter osv. Avslutade gjorde 3 kvinnliga professorer med tvärvetenskaplig kompetens från samhällsvetenskapen, hydrologi (vatten), teoretisk filosofi, samt en näringslivsprofil - Ulla-Britt Fräjdin-Hellqvist. Johan Kuylenstierna modererade dagen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar