25 mars 2018

Nu får det vara NOG!


Good News!
I dag deltog jag vid en kampanj med Greenpeace på Mynttorget. När vi kom dit så hade högvakten avlösning på den plats där vi hade fått tillstånd till att utföra vår kampanj för att AP-fondernas medel inte ska användas till investeringar i fossil energi. Hur har detta kunnat få fortgå? IPCC kom med sin rapport 2004? Den var klar och TYDLIG - vi måste göra något NU!?

Hur har vi tänkt, trott och hoppats i 14år? Vad har Regeringarna gjort? Göran Perssons regering och det "Gröna folkhemmet" vad blev det av det? Vad har styrelserna i AP-fonderna 1,2,3,4 gjort? Har de varit värda de höga arvorden de har fått?

Du måste blicka uppåt för att
se blommorna
Är en av mina mest värdefulla förmågor!
Hur vi har gjort fram till nu har inte
varit hållbart - varför vi inte kan fortsätta
i samma hjulspår!

Vilka sitter i pensionsgruppen? Varför har inte dessa använt sin makt? Socialdemokraterna, Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna, Kristdemokraterna, Miljöpartiet - INTE MYCKET HAR HÄNT! Vilka andra fossila subventioner finns - och som arbetar mot den omställning vi mer än någonsin vet att den behövs. Idag så har vi 13.000.000.000 sek i dessa fonder , vilket innebär att varje svensk medborgare har 1.300 sek investerade i 43 av de mest förorenande företagen i världen, Det är samma dåliga affärslogik som när Vattenfall köpte nederländska Neon, vilket kostade oss skattebetalare 37,5 miljarder sek i nedskrivningar (vilket borde kunna kvittas mot framtida vinster? eller funkar det så i statliga företag?) Det var med våra skattepengar det!

Demokratin kostar!
Det var fantastiskt att träffa dessa kompetenta människor från NGOs, teater, byggbranschen, förlagsindustrin mfl. Efter vi stått där ett tag så kommer polisen fram och meddela att NMR har fått tillstånd att marschera förbi mynttorget. Kampanjledaren ta beslutet att Greenpeace -jackorna ska av för att inte provocera.

Får jag vara med och bestämma?
Hur kan du bidra?
Vi ska inte vara med och bygga murar!
  Jag går förbi riksdagshuset för att se att inte kampanjbladen har kastats på området. Jag talar med en av Riksdagens vakter. Inga blad har kantats var han har sett, men han har heller inte fått veta att NMR ska marschera förbi om ca 20 minuter. Jag är tacksam att vi blev informerade, men tycker också att informationsutbytet mellan Polisen och riksdagen skulle vara bättre! NMR är inte för demokrati - man vet aldrig var dessa skulle kunna hitta på. Polisinsatsen var märkbar. Säkert såg jag inte alla.
Passiv protest!
Söndagen den 29 april kommer
manifestationen motvind att gå
av spapeln - var med du också!
Vi får använda våra nätverk!
Vad jag undrar är varför de hade fått rätt att demonstrera förbi där vi hade våran kampanj? Nu var det inga bråkstakar i Greenpeace, men jag mådde illa av att se NMRs Svart oranga fanor piska i vinden medan de marscherade som hitler jugend under 30-talet. Hoppas att någon överlevande från förintelsen slapp se dessa?

Ett parti som själva inte vill ha demokrati - ska de få utnyttja demokratin?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar