14 mars 2013

Att inspireras och vara nyfiken är en konst!


*   Årets chef: Sarah McPhee, vd på SPP
För att hon är lekfull och värderingsstyrd, innovativ och reflekterande. Hon är tydlig med vart hon och företaget är på väg. Hon har en unik förmåga att hitta talangerna i sin organisation. Sarah McPhee har förnyat ledarskapet i en av tradition trögrörlig bransch.
Juryn bestod av:
Kristofer Steneberg (redaktionschef på Chef)
Bo Sundmark (FEI)
Mona Sahlin
Lars Kry (vd Proffice)
Ingalill Holmberg (forskare på Handelshögskolan)
Mikael Ahlerup (vd Astrid Lindgrens värld)
Klara Adolphson (Vinnova).
*   Årets ung chef: Christina Åqvist, Sverigechef på Elfa Distrelec

"Christina Åqvist är ödmjuk, drivande, tydlig och knappast rädd för att utmana. Hon leder värderingsstyrt och med inställningen att det omöjliga är möjligt,vilket har stärkt organisationen i ett tufft konjunkturläge. Christina Åqvist har ett starkt och genuint engagemang för både organisationen och den enskilda medarbetaren."
Juryn bestod av: 
Anita Lidberg (Stockholms stad)
Irene Svenonius (Stockholms stad)
Patrik Högberg (Loomis)
Lars Gustafsson (föreläsare)
Katarina Berg (Swedbank)
Cecilia Rönn (Carlsberg).
Stockholms stad står bakom priset Ung chef.

*   Årets ledarutvecklare: Pär Eriksson, kommundirektör, Eskilstuna
"Pär Eriksson är en visionär som får andra att lyfta sina egna prestationer och därmed växa. Han har fått organisationen att bli en modern kunskapsorganisation. Hans kreativitet och långsiktighet skapar förutsättningar för utveckling och framtidstro."
Ledarna står bakom priset.
*   Årets framtidschef: Patrick Bach, executive producer, Dice
"Patrick Bach har genom sin förmåga att frigöra och kanalisera krafterna i ett komplext och högkompetent team av passionerade medarbetare skapat resultat i världsklass."
Försvarsmakten står bakom priset.
Årets hälsobefrämjande chef: Peter Rejler, arbetande styrelseordförande, Rejlers
"För att han vill få alla medarbetare att förstå glädjen över att vara frisk och brinna för att deras företag ska vara hälsosamt. Peter Rejler har framgångsrikt skapat hälsoförbättrande förutsättningar för många medarbetare genom ett passionerat, målmedvetet och systematiskt hälsoledarskap."
SATS står bakom priset.
*Chefgalans hederspris: Efva Attling, designer och grundare av Efva Attling.

"Med mod, passion och egensinne har hon hamrat fram en helt egen stil som älskas av såväl världsstjärnor som Madonna, Sarah Jessica Parker, Angelina Jolie och Swedish House Mafia till helt vanliga människor i Stockholm, New York eller Shanghai. Genom sina starka budskap om alla människors lika värde har hon visat att skönhet handlar om mycket mer än bara utsida. Hennes smycken så väl som hennes person har gett svensk design världsrykte."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar