17 mars 2013

Vi måste synliggöra och hjälpas åt för att utvecklas!


I några dagar så har Dustin Expå 2013 - varit på Annexet på Globen. så otroligt mycket elektronik prylar.

Det som förundrar mig är varför inte Dustin tog chansen att erbjuda besökare att ta med sig sina gamla elektronikprylar och slänga dem i containrar, som hade kunnat stå utanför?

Det vore allt något som skulle kunna göra en skillnad.

Hade en del intressanta samtal med Dustin, Rewir, Microsoft, Intel om detta!

Titta i gårdagens DN:
"Avfallet som kan vara mer värt än guld. En FN-rapport från i somras slog fast att det i världen årligen monteras in guld och silver i elektronikvaror till ett värde av 21 miljarder dollar (135 miljarder kronor) och att bara 15% av dessa värdefulla metaller återvinns."

Jag gick och letade efter mikrofoner bland de 70-talet utställarna, men det var ingen som hade satsat på det i år.

Ljudet in - är det absolut viktigaste. Om ljudet är kast så orkar du inte se eller lyssna på en videosändning eller utsändning - hur bra bilden än är, vilket gör ljudet till den viktigaste parametern. Visst har Dustin mikrofoner i sitt program.En annan sak jag fick veta var att Apple fanns där! Men var... jag letade och letade och letade. Sedan visade det sig att Dustin inte fick ha några Apple loggor och att Apple aldrig ställer ut med andra. Så det var deras produkter utan personal.

Hur klokt var det? När Samsung, Nokia, Microsoft fanns med på ett väldigt tydligt sätt!

Det var otroligt mycket folk i lokalerna!

 "The Sound of Success" - där killar och män fick storstryk av världens bästa tjej i något spel!

Det är bara att konstatera att spel är stort och är attraktivt för alla generationer!

Det handlar nog mest att vi som inte spelar skulle vara lite nyfikna på vad de håller på med. För det är helt klart att man utvecklar vissa färdigheter nar man spelar. Det sägs ju så att lägger man 10.000 timmar på något - så blir man riktigt bra! Frågan är hur du ska använda dina färdigheter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar