15 mars 2013

Tre förebilder i att filma!


Det talas mycket om hur duktiga och hur viktig IKT (Information, Kommunikation, Teknologi) är - men vi kabn bli så mycket bättre på att använda den inom alla sektorer. Främst tre anledningar till detta: kunskapsspridning, inspiration och demokrati.

ESBRI har under många år sänt sina arrangemang:
"ESBRI står för Entrepreneurship and Small Business Research Institute eller - på svenska - Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning. ESBRI är ett fristående forskningsinstitut som arbetar med forskning, utbildning och kunskapsspridning inom entreprenörskaps- och småföretagsområdet. Verksamheten är oberoende av ekonomiska och politiska intressen." Video

Think Big Lectures sänder de flesta av sina arrangemang över nätet och du kan gå in och se deras arrangemang:
"Think Big Lectures erbjuder dig möjligheten att inspireras av några av Sveriges mest intressanta föreläsare.På plats i Kista får du ta del av presentationer av entreprenörer, inspiratörer och vardagshjältar i olika discipliner. Genom att dela med sig av sina historier hoppas vi att du ska inspireras att tänka stort. Vi tror helhjärtat att första steget mot att förändra attityder, liv och slutligen världen är just att tänka stort. Ambitionen med Think Big Lectures är att du ska inspireras att ta första steget mot företaget du vill starta, uppfinningen du vill uppfinna, boken du vill skriva eller berget du vill bestiga. Din resa börjar här. Välkommen till Think Big Lectures."

"Från 25 kvm i Kista till IT-miljonär" (2011) med Charlie Hansson

"Snabba cash. På riktigt." (2011) med Daniel Luthman

"Statistik för en bättre värld." (2011) med Hans Rosling"Från klosterskola till mediamogul." (2012) med Amelia Adamo

"Tänk som en turk - om du vill lyckas i Sverige." (2012) med Kadim Akca

"Från Rinkeby med mänskliga rättigheter" (2012) med Alexandra Pascalidou 

"En makthavare på skateboard" (2012) med Greger Hagelin

"Möt Malou." (2012) med Malou von Sivers
.
Tankesmedjan FORES gör försök att sända sina arrangemnag.
"FORES är en ny tankesmedja som vill förändra. Globalisering och klimatförändring innebär utmaningar som kräver nya sätt att se på samhället. FORES ger debatten nya perspektiv, frimodiga idéer och positiv energi. Vi bygger nätverk av samhällsintresserade och experter. Tillsammans kan vi ta fram tydliga och konkreta förslag på lösningar för en hållbar framtid."

"Amerikansk energi- och klimatpolitik"

"Fossilbubblan

"Somalier i Sverige"Inga kommentarer:

Skicka en kommentar