27 mars 2013

读的是旅游 Nu är framtiden HÄR!


I dag så la Framtidskommissionen fram sin slutrapport på Stockholms Universitet med hududsekreterare Jesper Strömbäck. Göran Hägglund, socialminister, Annie Lööf, näringsminister, Jan Björklund, utbildningsminister och vice statsminister och Fredrik Reinfeldt, statsminister och ordförande i Framtidskommissionen. Se sändningen från här i går HÄR!

Jag har varit med på alla delrapporterna, som varit på kreativa platser som Tekniska museet, Medel havsmuseet, Tändstickspalatset och SO Stockholm.

Salen var fylld med studenter och journalister, som KG Bergström, Anders Pihlblad och Niklas Svensson.

Alla delrapporterna har minst en minister varit närvarande och när Folkpartiet redovisade sin om "Integration, jämställdhet och demokrati" var alla de fyra ministrarna där vid presentationen, vilket jag tycker var imponerande!

Jag har inte tidigare utbildningsministern vara så tydlig med att - Tekniken hänger med in i skolan. surf-plattor kommer in i skolan och så ska det va - men det är också viktigt att kunna värdera information.

Frågorna från studenterna handlade om kompetensförsörjning, barnafödande, förtroende, välfärdssamhället/informationssamhället, kommissionens sammansättning, utmaningar i skolan, framtidens osäkerhet, praktiska lösningar, migration från Sverige och lönespridningen.

Moderatorn Åsa Ström Hildestrand var som vanligt utmärkt och han på 20 minuter med 10 frågor!


Under påsken hoppas jag kunna läsa rapporten för att komma tillbaka med en sammanfattning inom kort! Slutrapporten kan du läsa HÄR!
"Att läsa är att resa!"
读的是旅游

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar