1 mars 2013

Vissa dagar är bara sådana!

Visst är livet livat!

Jag brukar säga det att när jag glömmer att  ta på mig en kavaj på morgonen så är jag trött och det stämmer nog det - i går var "en utan kavaj dag " det!

I dag så var jag på ett hotell på morgonen för att ha ett möte. Vi brukar alltid vara i samma lokaler inom Rotary, så det var bara att ta sig till hotell. Betala frukosten i receptionen och gå upp i lokalen. På vägen upp började jag tala med en herre. Han frågade vad jag kom ifrån - och jag sa Växjö (för där finns ju en del av mitt hjärta trots 19 år i Stockholm). Vi gick in i lokalen och satte oss och fortsatte tala och fler och fler kom in, men jag kände ingen? Lite konstigt och var var frukosten? När en annan herre hälsade oss välkomna - så förstod jag att jag var i fel lokal. Så det var bara att säga detta högt, bjuda på några skratt och önska alla en trevlig helg.

Den tog jag mig till rätt lokal, där det var många bekanta ansikten, frukost och ... när jag berättade om vad som hade hänt så bjöds det på många skratt.

Så visst stämmer det - delad glädje är dubbel glädje! Det gäller att dela med dig av sina misstag. Inom Rotary är det verkligen vanligt att man delar med sig av sin erfarenhet och introducerar varandra för kontakter.

Varför blev jag rotarian?

* Jag fick höra om något som heter Skelterbox - en box med det nödvändigaste för dem som har förlorat allt.
* Rotary är som ett universitet - vi träffas runt om i hela Stockholm, Sverige, Världen och äter frukost, lunch eller middag och lyssnar till någon intressant talare. Det fina i kråksången är att det finns otroligt erfarna personer som gärna dela med sig av sin kunskap.
* Denna vecka har jag besökt Stockholm-Söder RK, Stockholm RK, Järfälla RK och Rotary Affärsnätverk Älvsjö. Nu till lunchen så ska jag äta lunch med Stockholm-Djurgården RK. Allt detta under en Sportlovsvecka i Stockholm - då min egen klubb Stockholm-Spånga RK har sportlov.
Vad har jag då fått lyssna på: Om "Slussen plan B", Hur Norge höll på att köpa 40% av Volvo under 70-talet och "Mål, strategier och ledarskap". Jag ser fram emot att träffa Marcus Birro och lyssna om hans tal om "kärlet och hat, på nätet och i live".

Möjligheterna finns om vi ansträger oss tillsammans så kan vi nå längre! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar